Kediler barınaktan sahiplenilmeli mi?

  • Konuyu başlatan xBN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 2B
Baktıktan sonra tekirmiş cinsmiş bir farkı olmuyor. İnternetten kedi için ana malzemelerin fiyatına bakabilir ve bir kedinin günde ortalama ne kadar yem yediğine bakıp aylık ne kadar ortalama bir marka yeme para vereceğinizi hesaplayabilirsiniz. Bunun dışında tabii veteriner fiyatları da var onu da en yakın veterinere gidip sorabilirsiniz. Aşılarının fiyatını, bir yılda kediye harcayacağınız aşı masraflarını vs. bunları hesaplayıp kediye bakabileceğinize karar verdikten sonra istediğiniz yerden sahiplenebilirsiniz. Unutmayın bu canlı tüy döken bir canlı ve her yeri tırmalayan bir canlı.
 
Kedi almadan önce masrafını düşünün, sonra bakamazsın kediye yazık olur. Aşıları falan var ne kadar bilmiyorum, veterinere sormak lazım. Kedin hasta oldu diyelim veterinere götüreceksin, veteriner masrafları vs vs olur onları önceden düşünmek lazım.
 
Cins kedilerin genetik bazı sorunları olabiliyor. Mesela Scottish Fold genetik olarak eklem hastalığına çok yatkın bir tür ve er ya da geç çok ağrılı bir sürece giriyorlar. Ya da ankara kedisi mesela sıklıkla sağırlığa yatkın olur. En iyisi veteriner ya da başka yerden sahiplenebileceğiniz bir tekir kedi almak bence. 1 ay önce ölen kedimi 8 yaşında sokaktan eve getirmiştim ve yirminci yaşında öldü. Sokakta kalsaydı ömrü çok daha kısa olacaktı. Yalnız belli bir bütçenizin olması gerekiyor mutlaka. Kumuydu, mamasıydı, veterineriydi derken her ay 500-1000 lira civarı harcamanız olacaktır.
 
Herhal 3.üncü konunuz kedi almadan önce masrafını düşünün sonra bakamazsın kediye yazık olur aşıları falan var ne kadar bilmiyorum veterinere sormak lazım kedin hasta oldu diyelim veterinere götürcen veteriner masrafları vs. Olur onları önceden düşünmek lazım.

4 oldu hocam :D. Sorulan sorularda hep aynı.
 
Gerekli malzemeler şunlar;
-Yaş mama (Haftada 1-2 defa verilmeli, ishal yapabiliyor)
-Kedi kumu
-Kuru mama

Bunların dışında vereceğin başka bir malzeme yoktur. Bazen Ciğer alıp verebilirsin ben yapıyordum.

Bu yazdıklarımı sürekli alman gerek, kalitesine göre fiyatını sen belirlersin. Ayda ortalama 500₺ gider.

Kedini sahiplenmeden önce Tuvalet kabı (Kapalı tuvalet kabı almanı öneririm, kokuyu dışarı çok fazla vermiyor ve etrafa kum gelmez. Kedi tuvaletini kapatırken bazen dışarı çıkabiliyor kumlar.)

Şu tarz bir ürün al tuvalet kabı için.

Kedinin büyüklüğüne göre boyutu artırırsın, ama büyük kaplardan al bence. Hayvana rahat eder.

Mama kabı alıcaksın, 2 tane alsan daha iyi olur, bazen maması ağzında kalıyor suyun içine düşüyor suyu piselenebiliyor. Birine mamayı birine de suyu koyarsın.

Birde oyuncak alsan iyi olur eşi yoksa, canı sıkılmasın hayvanın kendine oyun oynar.

Kedi evi almana gerek yoktur, ben aldım içinde 1 kere bile uyumadı :D
Ama minder şeklinde alırsan onda uyur, içi kapalı olunca girmiyorlar pek fazla.


Yukarıda yazdıklarım dışında alacağın başka bir şey kalmıyor geriye. Cins kedi yerine barınaktan veya veterinerden kedi almanı öneririm. Aşılarını da mutlaka yaptır.( Yılda 3-4 kere felan çok fazla değil.)

Ha unutmadan, kedine eşiyle birlikte alabilirsen daha iyi olur çünkü bir arkadaşı olsun istiyor kedi. Sürekli onunla ilgilenemeyeceğin için canı sıkılır.
 
Bot gibi sürekli ayni konuyu açıyor, geçen sadece 1 kere konu tekrarladim yasak yedim. Belki arkadasta yemiştir, bilmiyorum ama halen açıyor. :D Benim tekrar konum silinmis.
 

Geri
Yukarı