Çözüldü Barracuda 510 SSD'nin hızları yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umut Karan

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Seagate Barracuda 510
Anakart
B450M S2H
Selam, 1 yıldan uzun süre önce aldığım Seagate Barracuda 510 250GB SSD için mantıksız yazma verileri elde ediyorum. Yaptığım testleri burada sizinle paylaştım fikirlerinizi bekliyorum. Kendilerinin verdiği datalardan çok daha az yazma hızı alabiliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_18.png
    Screenshot_18.png
    378 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_20.png
    Screenshot_20.png
    34,6 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_21.png
    Screenshot_21.png
    27,1 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_22.png
    Screenshot_22.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_23.png
    Screenshot_23.png
    72,2 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD yazma hızı ölmüş yazma hızının ölmesi demek SSD ölmüş demek. Bilgisayarda her veri yazma ile yapılır.

1 yılda ölmez SSD yeni alınmış da olsa ki ben yeni aldığımda bu sorunla karşılaştım ölmüş olmuyor 1 yılda HDD bile ölmez araştırabilirsin ve yukarıdaki veride ömrü 95 diyor ne ölmesi daha 5 yılı var en az.

1 yılda ölmez SSD yeni alınmış da olsa ki ben yeni aldığımda bu sorunla karşılaştım ölmüş olmuyor 1 yılda HDD bile ölmez araştırabilirsin ve yukarıdaki veride ömrü 95 diyor ne ölmesi daha 5 yılı var en az.

5 yılı olabilir ama çok yavaş çalışacak ve arkadaşın sinirini bozacak bir süre sonra.

SSD yazma hızı ölmüş yazma hızının ölmesi demek SSD ölmüş demek. Bilgisayarda her veri yazma ile yapılır.

Bilgisayarda her veri yazma ile yapılır ne demek okumayı yazmadan daha çok kullanırız oyun kurarken yazma yaparız ama oyunu 1 kez kurar 100 kez açarız açtığımızda okuma yapar.

Birçok SS de görülen bir durum benim 860 EVO SSD de az önce test yaptim yazm bazen 530 bazen 320 çıkıyor kafasına göre ama sorun teşkil etmiyor servisede yolladım değişmedi yazılım güncellemesi yapabilirsin.

Bilgilerin için çok teşekkür ederim yazılım güncellemesini deneyeceğim.

Problem Windows 11 ile alakalı yama bekleyin.

Umarım öyledir ya üzücü olur diskin bozuk olması. Bilgi için teşekkürler.

Ölme ihtimali ve diğer gerekli bilgileri görebilmeniz için S.M.A.R.T kısmını koymuştum aslında, öldüğünü çok sanmıyorum @daghanmustafa ile benzer düşünüyorum ancak @Atamyolundayız arkadaşımızın dediği gibi Windows 11 ile alakalı olması ihtimaline karşın Windows 10 ile deneyip SSD ölmüş mü yoksa Windows 11 ile alakalı mı görebiliriz. HWiNFO sekmesinde anlık değerlerde yaklaşık 1200 hızlara kadar çıkabilmiş, ama ben SSD uzmanı veya bilgisayar uzmanı değilim o yüzden yapabileceklerimi yapıp yeniden sizlerle paylaşacağım. Yeniden hepinize bilgileriniz için teşekkür ederim.

Güncelleme yapıyorum aynı sorunu yaşayan olabilir belki. @Atamyolundayız arkadaşımızın dediği gibi Windows 11 kaynaklı sorundan dolayı yazma hızımın 1/3 kadarını ancak kullanıyormuşum. Windows 10'a geri geçtim ve sorunum düzeldi. @Atamyolundayız tekrardan bilgin için teşekkürler. @daghanmustafa senin bilgilerin içinde çok teşekkür ederim. @RufatM SSD ölmemiş öyle gözüküyor zaman harcadığın için sana da teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    154,9 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:

Ölme ihtimali ve diğer gerekli bilgileri görebilmeniz için S.M.A.R.T kısmını koymuştum aslında, öldüğünü çok sanmıyorum @daghanmustafa ile benzer düşünüyorum ancak @Atamyolundayız arkadaşımızın dediği gibi Windows 11 ile alakalı olması ihtimaline karşın Windows 10 ile deneyip SSD ölmüş mü yoksa Windows 11 ile alakalı mı görebiliriz. HWiNFO sekmesinde anlık değerlerde yaklaşık 1200 hızlara kadar çıkabilmiş, ama ben SSD uzmanı veya bilgisayar uzmanı değilim o yüzden yapabileceklerimi yapıp yeniden sizlerle paylaşacağım. Yeniden hepinize bilgileriniz için teşekkür ederim.

Güncelleme yapıyorum aynı sorunu yaşayan olabilir belki. @Atamyolundayız arkadaşımızın dediği gibi Windows 11 kaynaklı sorundan dolayı yazma hızımın 1/3 kadarını ancak kullanıyormuşum. Windows 10'a geri geçtim ve sorunum düzeldi. @Atamyolundayız tekrardan bilgin için teşekkürler. @daghanmustafa senin bilgilerin içinde çok teşekkür ederim. @RufatM SSD ölmemiş öyle gözüküyor zaman harcadığın için sana da teşekkür ederim.

Rica ederim.

Hocam teşekkürler ama ben bir şey bilmiyormuşum onu öğrendim. Yani bana teşekkür etmenize gerek yok yardım yerine zarar yaptım size.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı