Başarı tanımınız ve başarının yüzdelik oranları

Yedinci Mühür

Decapat
Size göre "başarı" nedir? Başarıyı yüzde olarak bölersek bu yüzdelere hangi oranla neyi koyarsınız? Şans, tesadüf, kader gibi kavramlar sizin başarının gerçekleşme ihtimalinde yer bulur mu?

Size göre "başarı" nedir?

Yapmaya çalıştığım şeyi yapabildiysem şanslı, yapamadıysam beceriksiz olurum genelde.
(Bunlar toplumun bana söyledikleri),ama bana kalırsa başarının yarısı da o işe azimle başlamaktır, yaparım deyipte yapamadıysam s...et derim yaptıysam zaten benim için bir başarıdır.

Şans, tesadüf, kader gibi kavramlar sizin başarının gerçekleşme ihtimalinde yer bulur mu?
Elbette bulunur. Sahip olduğunuz beden, aile, çevre ve bununla beraber hangi zaman diliminde ve nerede doğduğunuz, büyüdüğünüz başarı/başarısızlık oranınızı etkiler. Bir işe koyulmadan bütün analizlerin yapılıp hedefin ölçülebilir ve gerçekçi olması elzemdir. SMART metodu hakkında birkaç yazı okursanız demek istediğimi rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Bunun haricinde çevrenin, bireyin başarısı ve başarısızlığı konusundaki etkisi için Malcolm Gladwell'in "Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur (Outliers)" isimli kitabını okursanız somut ve belgeli örneklerle görebilirsiniz.

Arzu ve isteklerinizi gerçekleştirmektir. Armut piş ağzıma düş olmayan bir durumda, o armutu elde edip, güzel bir ısırık alabilmeniz başarıdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı