Başarıda zeka mı önemlidir yoksa çalışmak mı?

Zeka doğuştan gelen bir şey. Ben hiç çalışmadan 4-9 sınıftaki tüm matematik konularına hakim olabiliyorken başka bir arkadaşın sadece 9. sınıf matematik konularına çalışarak hakim olamayabiliyor.

Her şey şans işi. Maddi durum, doğduğun çevre, zeka seviyen ve düşünme yapın...

Ben başarıda zeka önemli diyorum ama çalışılarak da istenilen yere gelinebilir. Zeki olan daha kolay gelir.

Başarıyı ulaşılmak istenen nokta olarak görürsek, zeka o noktaya varma süresini kısaltıyor. Burdan ilerleyebilirsin. Sembolik örneklerle çeşitlendirip konuyu detaylandırabilirsin.

Neden ayırmak zorundayız? Hep bunu görüyorum. Niye ayırıyoruz? İkisi de önemlidir. Zeka olmadan istediğiniz kadar çalışın ortalama bir insan olursunuz, veya istediğiniz kadar zeki olun ama hiç çalışmayın yine ortalama bir insan olursunuz.

İkisi de önemlidir. Zekisindir ama tüm gün LoL oynayıp zekanı boşa harcar, ortaokul ve lisenin son senesinde sıkı çalışıp iyi bir yere gidebilirsin ama bu boş bir insan olduğun gerçeğini değiştirmez. Çalışkansındır, tüm gün ders çalışır ve aynı okula gidersin ama bildiğin tek şey ders olur. Hem zeki hem çalışkansan doğru planlama ile, o okulu kazandığı gibi kendini hem akademik hem sosyal alanda geliştirir ve gayet de mutlu olursun.

Zekayı savunacağım bir münazaram var :) bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Lisede yurtta hiç ders çalışmayan bir arkadaşım vardı 90dan aşağı notu yoktu şuan doktor. Zeka bence çalışmaktan daha önemli, Çalışmayan birisi zekasıyla başarılı olabiliyor ama tersi pek öyle değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı