Başıboş köpekler ne olacak?

eva 02

Hectopat
Her yeri tarla olan bir yerin ortasında, büyük kümeslerin olduğu bir yerde yaşıyorum. Etrafta bir sürü başıboş köpek var ve benim yaşadığım kümesin etrafında da sürekli geziyorlar, yatıyorlar.
Bu köpekler komşu tarlanın mısırlarını kırdığı için tarla sahibi sürekli bize köpekleri bağlayın gibi şeyler söylüyor. Daha önce belediyeyi çağırmışlar, köpekleri toplamaya gelen kişi köpeklerin bağlı olmadığını söyleyip toplamadan geri gitmiş.
Bugün tekrar mısırları kırılan kişi gelip köpekleri bağlamam gerektiğini, belediyeyi çağırdığını (gelen giden olmadı) ve bağlamazsam büyük ceza keseceklerini söyledi.
Bu yasal mı? Belediyelerin köpekleri toplaması için onları benim mi bağlamam gerekiyor?
CİMER'e ve belediyeye yazdım ama hâlâ dönüş yapan olmadı, gelen giden yok. Bu köpeklerin toplatılması için ne yapılması gerekiyor?
Benim ödediğim vergilerle hizmet veren belediye bu kadar umursamaz davrandığı için, başıboş köpeklerle ben uğraşıyorum. İnsanlar da sanki bu köpeklerin sahibi benmişim gibi bana hesap soruyor. Bu durum beni artık ciddi şekilde sinirlendirmeye başladı. Bu köpekleri kim toplayacak?

Bu arada ısırıldım ve 4 doz kuduz aşısı olmak zorunda kaldım :D.

Özendikleri gelişmiş Avrupa ülkelerinin hiçbirinde sokak hayvanı olmaz çünkü hayvanların yeri sokak değildir. Barınaktır, evdir veya koruması gereken bir mekandır.

Bu hayvanlar sokakta sürekli çöp karıştırıyor, artık yiyor. Bir süre sonra sürü haline gelip insanlara saldırmaları da cabası. Sokak köpeklerinin öldürdüğü ve kuduz ettiği insanların vebali bu ittaparların üzerindedir.

Hepsi uyutulmalı.

Siz kendinizi silah vs. başka bir şeyle korumaya bakın. Belediyeler iş yapmıyor yapacak bir şey yok.
Geçmiş olsun bu arada. Umarım hepsi uyutulur.
Veya ittaparlar sahiplensin.
Silahı nereden bulacak ki? Ben de korunma amaçlı silah almaya çalıştım, taşıma ruhsatı hiç bir şekilde verilmiyor. Bulundurma ruhsatı alıp taşıyabilir belki. Bu da suç ama köyün ortasında kimsenin karışacağını sanmıyorum.

Silahı nereden bulacak ki? Ben de korunma amaçlı silah almaya çalıştım, taşıma ruhsatı hiç bir şekilde verilmiyor. Bulundurma ruhsatı alıp taşıyabilir belki. Bu da suç ama köyün ortasında kimsenin karışacağını sanmıyorum.
Ruhsat işleri sıkıntı da dediğin gibi köyde laf eden olmaz diye düşünüyorum.
Silah olmazsa airsoft, çakı, elektro şok gibi cihazlar alınabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı