Başkalarının fikirlerine saygı göstermiyoruz

Makaleler
20
Bunu hepimiz yampıyor muyuz? Kendi fikrimizi savunurken bir kere bile "ya ne yapıyorum ben? Belki de haklıdır dur bir düşüneyim" diyor muyuz? Hayır demiyorsunuz.
Başka bir siyasi görüşe sahip olabilir, başka bir takım tutuyor olabilir... Bakın bazı fikirler vardır saygı duyulamayacak onlara tamamım.
Ama neden bir insan X partiyi tutuyorum dediğinde adamı hemen dışlıyor ve ona apt*l muamelesi yapıyoruz?
Saygı göstermeyi acilen öğrenmeliyiz.
Bir insanı bizimle aynı görüşte diye değil insan olduğu için sevmeliyiz.
Şu konuyu gören 1-2 insanın aklı başına gelsin ben huzurla uyuyacağım.
Cidden dayanamıyorum artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müslümanlıkla ilgili bir şey söylersin.
Ateistler: AJAJAJAJJA sizin yüzünüzden gelişmiyoz araplar AJAJAJJA siz anca develere binin.

Bunu hepimiz yampıyor muyuz? Kendi fikrimizi savunurken bir kere bile "ya ne yapıyorum ben? Belkide haklıdır dur bir düşüneyim" diyor muyuz? Hayır demiyorsunuz.
Başka bir siyasi görüşe sahip olabilir, başka bir takım tutuyor olabilir... Bakın bazı fikirler vardır saygı duyulamayacak onlara tamamım.
Ama neden bir insan X partiyi tutuyorum dediğinde adamı hemen dışlıyor ve ona apt*l muamelesi yapıyoruz?
Saygı göstermeyi acilen öğrenmeliyiz.
Bir insanı bizimle aynı görüşte diye değil insan olduğu için sevmeliyiz.
Şu konuyu gören 1-2 insanın aklı başına gelsin ben huzurla uyuyacağım.
Cidden dayanamıyorum artık.

Fanboyluk yapan bir adama saygı gostermem insan gibi tartışan adama her zaman saygı gostermisimdir.

Söylediğiniz çok doğru. Şahsen ben karşımdaki insanla tartışırken ona saygı duymaya elimden geldiğince çalışırım. Fakat ben özellikle siyaset konularında o kadar saçma fikirlere sahip insanlar görüyorum ki anlatmaya değmez gerçekten. Büyük çoğunluğunu imam osursa cemaat s**** atasözüne bağlıyorum ben.

İnsanlığın son günleri. İyi değerlendirin. İnsanlık ölünce 'keşke' demeyin. Kimse kimsenin değerini bilmiyor, herkes kendini düşünüyor. O yüzden anlaşamıyoruz. Selametle.

Bunu hepimiz yapmıyor muyuz? Kendi fikrimizi savunurken bir kere bile "ya ne yapıyorum ben? Belki de haklıdır dur bir düşüneyim" diyor muyuz? Hayır demiyorsunuz.
Bunu demek zorunda değilim. Saygı duymak illa karşı tarafın fikrini kabul etmek demek değil ki. Karşımdaki insan derdini anlatır, evet anlıyorum ama bence şu şu sebeplerden dolayı haksızsın, bu kısmına katılmıyorum dersin ve olay biter.

Müslümanlıkla ilgili bir şey söylersin.
Ateistler: AJAJAJAJJA sizin yüzünüzden gelişmiyoz araplar AJAJAJJA siz anca develere binin.
Genelleme yapmak doğru olmaz. Sizin de genelleme yapmadığınızı biliyorum sözüm alınacak arkadaşlara.

Bariz kötü olan bir şeyi mesela bir siyasi partiyi cahilce savunan insanlara tabii ki zerre kadar saygı gösterilemez. Çünkü onlara saygı göstermek diğer saygıyı hak eden şeylere gösterilen saygıya hakaret olur. Sapık düşünceli insanlara nasıl saygı göstermek söz konusu değil ise bu bahsettiğime de göstermek söz konusu değil çünkü ikisi de toplumun geneli için tehlike ve zarar arz ediyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı