Başlamak için C (veya C#) mi, Java mı, Python mu daha uygun?

Android ve Windows için oyun veya uygulama geliştirmek istiyorum ama biraz daha oyuna yakın. Oyun geliştirirsem Unity kullanmayı düşünüyorum ama Unity'de oyun geliştirmek için bile programlama dili kullanıldığını gördüm. Bildiğim kadarıyla C veya C# temel, Java neredeyse her cihazda çalışıyor, Python ise yazması daha kısa. Şu an kodlama dilleri hakkında çok az bilgim var. Öğrenirken sıkmasa ve/veya macOS, iOS ve Linux'ta da çalışabilse daha güzel olur.
Hangi dilden başladığının o kadar büyük bir önemi yok önemli olan asıl mantığı kavramak bunun en iyi yolu da tecrübe edinmektir o yüzden fazla vakit kaybetmeden başla. (Benim şahsi önerimi sorarsan da arkadaşların dediği gibi C veya Python)

Android ve Windows için oyun veya uygulama geliştirmek istiyorum ama biraz daha oyuna yakın. Oyun geliştirirsem Unity kullanmayı düşünüyorum ama Unity'de oyun geliştirmek için bile programlama dili kullanıldığını gördüm. Bildiğim kadarıyla C veya C# temel, Java neredeyse her cihazda çalışıyor, Python ise yazması daha kısa. Şu an kodlama dilleri hakkında çok az bilgim var. Öğrenirken sıkmasa ve/veya macOS, iOS ve Linux'ta da çalışabilse daha güzel olur.

Python daha kolay ama C# Unity destekliyor ve bugları çözme açısından C#daha iyi ama daha hızlı ve çok kolay yapmak istiyorsan Ursina veya Pygame derslerine başla 3D oyun yapcaksan Ursina 2D yapcaksan Pygame ye başla işine yarar mesela ben oyun yapıyorum pygame ile ve sadece sanki animasyon yapıyorsun gibi hissediyorsun Ursinada bir de sadece tarasrım yapıyor gibi hissediyorsun yaptığımdan biliyorum mesela ben Pygame de karakteri yürütürken diyorum ki.

EkranBoyutu = (750, 450)

Ekran = pygame. Display. Set_mode(EkranBoyutu)

Xeksen = 200.
Yeksen = 400.

Yürüme_ileri1 = pygame. İmage. Load("yürüme1.png")
Yürüme_ileri2 = pygame. İmage. Load("yürüme2.png")
Yürüme_ileri3 = pygame. İmage. Load("yürüme3.png")

While True:
pygame.display.update()
For olaylar in pygame.event.get():
İf olaylar. Type == pygame. KEYDOWN:
İf olaylar. Key == K_w:
Pygame. Time. Delay(50)
Ekran. Blit(yürüme_ileri1,(Xeksen, Yeksen)
Ekran. Fill((255, 200, 10)
Ekran. Blit(yürüme_ileri1,(Xeksen, Yeksen)
Yeksen -= 1
Pygame. Time. Delay(50)
Ekran. Blit(yürüme_ileri2,(Xeksen, Yeksen)
Ekran. Fill((255, 200, 10))
Ekran. Blit(yürüme_ileri2,(Xeksen, Yeksen)
Yeksen -= 1
Pygame. Time. Delay(50)
Ekran. Blit(yürüme_ileri3,(Xeksen, Yeksen)
Ekran. Fill((255, 200, 10))
Ekran. Blit(yürüme_ileri3,(Xeksen, Yeksen)
Yeksen -= 1

Yazdığımda her W ye bastığımda pngleri ekrana koyuyor arka planı koyuyor ve sonsuza dek açık kaldırtıyor 50 msn bekliyor ve hareket ediyor pygame ve ursina kullanırken sanki animasyon yaptığını ya da bir kübü eline alıp havaya fırlatmak gibi kolay oluyor ama bunu yazıyorsun. Sadece Python'da bunu yazılara döküyorsun ben burada ne dedim dedim ki klavyede W tuşuna tıkladığında 50 msn bekle yürüme1 png yi ekrana koy ekranı RGB olarak şu renkle doldur Python bayağı kolay ama eğer C# ile başlarsan Unity'nin kolaylığından yararlanmış olabilirsin ama Pyhtonda sadece aklından düşünmen gerek Java'ya gelirsek sonuçta Minecraft gibi çok satan bir oyun yapılmış ve bir sürü kullanım çeşitliliği var Java da fazla çeşitlilikten bolca yararlanıyorsun Pyhtonda sanki animasyon yapıyorsun C# dede Unity gibi bir programı kullanıp obje tabanlı olan şeyi görüyor ve 1 tıkla oluşturuyorsun objeyi ama Java ve pyhtonda 1 obje için benim yaptığım gibi.
Yürüme_ileri1 = pygame. İmage. Load("yürüme1.png")
Yürüme_ileri2 = pygame. İmage. Load("yürüme2.png")
Yürüme_ileri3 = pygame. İmage. Load("yürüme3.png")
Yazıp 1 obje için bile yazıyor Java da farklı şekillerle obje yaratabiliyorsun ona göre düşün yyap derim C# veya Python öneririm başlangıç için sonra Java'yı kullanıp rahat olabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı