Başlangıç için dualboot ile kurulacak Linux dağıtımı önerisi

Hocam aklımda günlük işler için kullanmak var, pek Windows seven birisi değilim. Bakayım Elementary OS'a. Nasıl Dualboot yapıldığını da anlatır mısınız? Ayrıca 176 GB boş yer var diskte. Yeterli olur mu?
Windows üzerinden "Sabit Disk..." aracı ile diskten bir bölümü küçültün. Linux kurulum sırasında da sorarsa Windows yanına kur seçeneğini seçin. Öyle bir şey desteklemiyorsa elle bölümlendirerek yer açtığınız bölüme /'ı atayın. UEFI kullanıyorsanız /boot/EFI için de 500 MB yeter sanırım.

Windows üzerinden "sabit disk..." aracı ile diskten bir bölümü küçültün. Linux kurulum sırasında da sorarsa Windows yanına kur seçeneğini seçin. Öyle bir şey desteklemiyorsa elle bölümlendirerek yer açtığınız bölüme /'ı atayın. UEFI kullanıyorsanız /boot/EFI için de 500 MB yeter sanırım.

EFI'yi 1 2 GB vermesi daha iyi olacaktır.

Daha önce sadece biraz Mint kullandım, pek Ubuntu sevmiyorum. Arch Linux kurayım diyorum ama gözümü korkutuyor. Ayrıca dualboot hakkında pek bir bilgiye de sahip değilim.

EndeavourOS ve arcolinuxb dualboot destekleyen güzel Linux dağıtımları, onlara bakabilirsiniz.

İlki çok hoşuma gitti. Bakacağım.

Kendi sistemimde de şu an kendisini ReviOS10 ile birlikte dualboot olarak kullanıyorum. Ben systemdboot ile kullanıyorum ama siz GRUB ile de kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı