Başlangıç için Linux dağıtımı

Bence sanal makineler Dual Boot'tan daha pratik.
Ne açıdan? İki türlü de kurulum yapmak aynı sürüyor. Windows kullanmadığım için ikisi arasında boot etmeyi beklemem gerekmiyor, bu çok sürmüyor zaten. Yani pek de pratiklikleri yok, yeni deneyenler için kolay bir ortam oluşturuyorlar o kadar.

Ne açıdan? İki türlü de kurulum yapmak aynı sürüyor. Windows kullanmadığım için ikisi arasında Boot etmeyi beklemem gerekmiyor, bu çok sürmüyor zaten. Yani pek de pratiklikleri yok, yeni deneyenler için kolay bir ortam oluşturuyorlar o kadar.

İşte ana makine ile entegre çalışmaları. VMware ile Parallels'te zaten akıcılık sorunu yok gibi. Performans testi hiç yapmadım. Fark büyüktür.

Hocam aslında arayüzlere vs. de göz atmak istiyorum. Dediğiniz ile oluyor mu?

Tek Kali Linux'ta olduğunu biliyorum. Win-KeX diye bir şey. Diğer distrolar Windows Mağazasında var. Ancak Win-KeX gibi bir şey var mı bilmiyorum. Remote Desktop ile WSL dağıtımını grafik olarak kullanabiliyoruz galiba.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı