Başlangıç için Linux distro önerisi

Windows USB niz varsa cihazı yeniden başlatıp o format atma ekranına girin HDD'yi biçimlendirin yani mesela 900 GB HDD varsa 16MB, 500 MB gibi Windows bölümler onları silin HDD ayrılmamış gözükür. Sonra disk yönetimini açın ve yeni birim oluşturun.
Muhtemelen işlemlere başlamadan önce Windows'un disk yönetimi üzerinden ayırırım bölümleri.
Şu an şu konuda kararsızım, 40 GB civarı bir SSD bölümü ayırsam yeterli olur mu çünkü hızlı açılmasını ve hızlı çalışmasını isterim. Veya HDD üzerine kurarsam çok bir gecikme yaşar mıyım bunları bilemiyorum.

1593776301768.png

Disk yönetiminde durum böyle. HDD üzerinde silmem gereken küçük parçalar yok ama SSD üzerinde Windows kurulu olduğu için böyle bölümler var. Bunları mı silmem gerek?

Muhtemelen işlemlere başlamadan önce Windows'un disk yönetimi üzerinden ayırırım bölümleri.
Şu an şu konuda kararsızım, 40 GB civarı bir SSD bölümü ayırsam yeterli olur mu çünkü hızlı açılmasını ve hızlı çalışmasını isterim. Veya HDD üzerine kurarsam çok bir gecikme yaşar mıyım bunları bilemiyorum.
Eğer günlük kullanım içinse 40 GB yeterli gelecektir.

HDD üzerinde sistem akıcı çalışır fakat tarayıcı gibi uygulamalar yavaş çalışır. GNU/Linux'a 16GB bile yeter eğer oyun kurmayacaksanız. Bence 32GB verin.

HDD üzerinde sistem akıcı çalışır fakat tarayıcı gibi uygulamalar yavaş çalışır. GNU/Linux'a 16GB bile yeter eğer oyun kurmayacaksanız. Bence 32GB verin.
Diyelim ki SSD'ye kurdum sistemi ve anlattığım üzere HDD üzerinde kalan dosyalarım var.
HDD'deki dosyalara erişebildiğimi biliyorum dosya sistemi NTFS. Peki bu Proton denilen oyun sistemleri nasıl çalışıyor? HDD üzerinde bulunan Witcher 3'ü SSD üzerine taşımadan oynayabilir miyim? Çünkü durum öyleyse çok fazla alan ayırmam gerekmeyecek diye düşünüyorum sadece temel programları kuracağım Visual Studio Code, Spotify, GIMP gibi.

Peki bu Proton denilen oyun sistemleri nasıl çalışıyor? HDD üzerinde bulunan Witcher 3'ü SSD üzerine taşımadan oynayabilir miyim?
GNU/Linux'ta Steam oyunlarımı harici bir depolamadan oynamayı denemedim. Deneyen bir arkadaş varsa olup olmadığını yazsın.

GNU/Linux'ta Steam oyunlarımı harici bir depolamadan oynamayı denemedim. Deneyen bir arkadaş varsa olup olmadığını yazsın.
Tamamdır çok teşekkür ederim, bunu ayrı bir konu olarak da açabilirim.
Konu içinde söylediğiniz distrolara göz atıp içime sinen ile başlayacağım. Sonrası ise özgürlük ve kişiselleştirme derken zaten istediğim hale bürünecek. Sağ olun yardımlarınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı