Başlangıç için Linux önerisi

emre_2280

Hectopat
Daha fazla  
Selam, aktif olarak Windows 11 kullanmaktayım fakat sonradan canlandırdığım eski laptopuma hafif olmasından kaynaklı Linux kurmayı düşünüyorum fakat Linux ve dağıtımları hakkında fazla bilgim yok. Başlangıç için hangi dağıtımları önerirsiniz? Mümkünse Terminal'i fazla kullanmamı gerektirmeyen olsun çünkü ana bilgisayarıma kurmayacağım.

Donanım (laptop):
İşlemci: Intel Pentium 2020M (dahili ekran kartı var)
RAM: 4 GB DDR3.
Depolama: 120 GB SSD.
Anakart: Intel PT10F.

Selam, aktif olarak Windows 11 kullanmaktayım fakat sonradan canlandırdığım eski laptopuma hafif olmasından kaynaklı Linux kurmayı düşünüyorum fakat Linux ve dağıtımları hakkında fazla bilgim yok. Başlangıç için hangi dağıtımları önerirsiniz? Mümkünse Terminal'i fazla kullanmamı gerektirmeyen olsun çünkü ana bilgisayarıma kurmayacağım.

Donanım (laptop):
Belli bir kaç dağıtım hariç tüm dağıtımları terminale dokunmadan kullanabilirsiniz. Benim önerim Linux Mint Cinnamon ama eğer yavaş gelirse Linux Mint XFCE de kullanabilirisniz.

Mint Xfce başlangıç için en iyisi. Ben 2 yıldır devam ediyorum, fazlasıyla yetiyor.
Belli bir kaç dağıtım hariç tüm dağıtımları terminale dokunmadan kullanabilirsiniz. Benim önerim Linux Mint Cinnamon ama eğer yavaş gelirse Linux Mint XFCE de kullanabilirisniz.
Arkadaşım Manjaro önermişti siz de önerir misiniz?

Donanım (laptop):
ZorinOS.

Arkadaşım Manjaro önermişti siz de önerir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoyu izleyin.

Bu videoyu izleyin.

Mint daha iyi hocam, net bir şekilde.
En başından beri Mint düşünüyordum daha temel olduğunu düşündüğüm için özelliklerini belirttiğim laptopta çalıştırabilir miyim peki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı