Battelfield 1 Multiplayer %100 İşlemci Kullanımı Sorunu

Hikaye modunda ultra ayarlarda 45-60 FPS arasında oynayabiliyorum ama iş multiplayer gelince sina çölünde 64 kişilik sunucularda işlemci kullanımı %100 oluyor ekran kartı kullanımı ise %30-%50 arasında değişiyor. Tabi bu değişim 1280x1024 orta ayarlarda oluyor. Aslında darboğaz olması minimun i5 6600k işlemci isteyen bir oyun için normal ama ben bu kadar olmasını beklemiyordum. Bu darboğazı ne gibi işlemler uygulayarak en aza indirebilirim? Monitörüm 1280x1024den fazla çözünürlükleri desteklemiyor AMD VSR teknolojisini de ekran kartım desteklemiyor oyundaki çözünürlüğü nasıl 1920x1080 yapabilirim? Eğer çözüm işlemci değiştirmek ise i5 3570 almak mantıklı mıdır bu darboğazı yine yaşatsa bile ekran kartı kullanımında artış olur mu?
Not: Ekran kartı sürücüsü ve Windows günceldir.
Herhangi bi bir donma yada kasma söz konusu değildir sadece ekran kartı kullanımı çok düşük.

Sistem özelliklerim:
i3 3240
Asus R9 270X 2GB
500GB+150GB 7200rpm Seagate HDD
ASUS H61M-D Anakart
4+4 8GB 1333 MHz Corsair RAM
600W 80Plus Xıgmatek Tauro Psu
Windows 10 Pro 64bit UEFI

1.png

2.png

3.3.jpg

4.4.jpg

5.5.jpg

6.6.jpg

7.7.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci bariz şekilde bu oyun için her koşulda yetersiz. Yükseltmek sistemi biraz rahatlatır ama yine de 1080P'de düşüşler olur. Çünkü bahsettiğiniz işlemci de limitlerde geziyor. RAM'in de düşük frekans olması ve 8 GB olması olası anlık düşüşleri beraberinde getirebilir.

Ama göründüğü kadarı ile zaten dalgalı bir FPS ile oynuyorsunuz. Dediğiniz işlemci yükseltmesini yaparsanız sistem rahatlar ve işler biraz daha dengeli hale gelir. Çok oyunculu modda sabit 60 FPS için biraz daha agresif bir donanım yükseltmesi gerekiyor.

Bilgisayarı HDMI ile TV'ye veya farklı bir monitöre bağlama imkanınız var mı test için? Ya da çözünürlüğü en az 1366*768 olan bir monitöre?

Son düzenleme:
@Sercan1096 Ben bu sorunu en düşük maliyet ile çözmek istiyorum. Aklımda i5 3570 ve ilerisinde 1080p bir monitör almak var. Evde 1080p TV mevcut ama onuda PC için sürekli onu olarak kullanamam. Son olarak AliExpress'den işlemci almak mantıklı olur mu? i5 3570 355tl şu anda.
İşlemci 72 Dolar olduğu için gümrüğe takılır mı yani vergi alınır mı?
Yurt dışı alışveriş ile ilgili bilginiz var ise cevaplarsanız sevinirim. :)

1366*768 doğal çözünürlüğe sahip bir monitörde VSR kullanabilmeniz gerekiyor. O yüzden sormuştum onu. Ucuz, bu tarz bir monitör de alabilirsiniz belki.
İşlemciyi ise yurt içi ikinci el sitelerinde daha uygun fiyata ve daha hızlı alabilirsiniz bence. 355 TL çok yüksek bu işlemci için.
Ama yine de cevaplayayım; büyük ihtimal gümrüğe takılmaz, çünkü üzerine fiyat vs. yazmıyorlar. Onu ayarlıyorlar onlar. Alırken not olarak rica ederseniz de garanti olur iş.

Ek: Anakart i7 2600 destekliyor. Bence bu işlemciyi alın. İkinci elde çok fazla mevcut. Fiyatları da 300-400 TL arasında değişiyor. Biraz da pazarlık ile daha uyguna gelir.

@Sercan1096 Evet alıcağım satıcı sanırsam en çok sipariş ve geri bildirim oranına sahip. Satıcıya mesaj attığım zaman ürün üzerine düşük fiyat yazdıklarını söyledi. Evet TR'den 2. el almak daha ucuz ve hızlı olabilir ama hiç satıcılarla ve işlemciyi denemekle uğraşmak istemiyorum o yüzden bu yolu seçtim. Verdiğiniz cevap için teşekkürler.
@Sercan1096 Pardon i7 2600 önerinizi görmemişim. Aslında aklımda vardı ama 3. nesilden 2. nesil bir işlemci almak aklıma yatmamıştır aralarındaki performans farkı 100tl fiyata değerse i7 2600 ı değerlendirebilirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı