Battlefield 2042 hayal kırıklığı

Ryzen 5 1600 AF
RX 580 Nitro+ 8GB Vram
Dual Channel 16GB Ram

Medium 1080p 60-70 FPS
High 1080p 50-60 FPS

FPS bazında kötü değil ama ara ara stuttering dediğimiz takılmalar oluyor ki bu çok normal. Bu beta sürümü eski zaten 2-3 aylık dahi olabilir. Performansı bir kenara bırakırsak olumlu yönler var.
İnternette RX 580 ve R5 2600 ile 20 FPS geçemeyen birisini gördüm.
Ultra ayarlardaysa çok normaldir. Önerilen 6600 XT ve bu kart 580'den kat kat iyi.
 
Oyunun helikopter ve askeri uçak sürüşü resmen rezalet geldi bana. Beta diye mi böyle bilmiyorum fakat, sanki kağıttan helikopter uçuruyormuş gibi geliyor. BF4'ün sürüş zevki daha iyi geldi benim gözüme.
Aynen başgan , ben Battlefield 4 indireceğim sanırım. Orda helikopter sürmesi kat kat keyifli idi. 😕
Eski günleri özledim ya. Böyle sorunlar yoktu hiç.
 
Oyun 10 numara, Hatta Battlefield 4 den daha iyi, Battlefield 4 de animasyon kıtlığı var. Bu oyunla karşılaştırmak saçmalık
 
Oyunun helikopter ve askeri uçak sürüşü resmen rezalet geldi bana. Beta diye mi böyle bilmiyorum fakat, sanki kağıttan helikopter uçuruyormuş gibi geliyor. BF4'ün sürüş zevki daha iyi geldi benim gözüme.

Helikopter ve uçaklara bende takıldım şahsen fakat open beta sonrası öyle kalmaz umarım vuruş hissiyatı olarak da biraz zayıf kalmış bana diğer teknik detaylara takılmaya gerek yok.

Battlefield 2042 oynadım bugün tamamen hayal kırıklığı, paranızı çöp etmeyin. Özellikle sistemi düşük olanlar, kesinlikle oyun drop yapar. Benim sistem yüksek bende bile FPS düşmesi yaptı. Ayrıca sıkıcı bir atmosferi var. Tat alamadım. Battlefield 4 kat kat güzeldi.

Oyun zaten normalde ekim ayında çıkması gereken bir oyundu ama ertelendi. Ertelenmesinin sebebi az çok neden olduğunu anlıyoruz. Cyberpunk 2077 gibi tamamlanmayan bir oyunu oyuncuların isteğiyle piyasaya sürüp sonra buglarla, optimizasyonla mı boğuşsun insanlar. Cyberpunk 2077 1 sene oldu çıkalı fakat oyun hala sıkıntılı.
 
BF 4 bile daha güzel, R5 2600 ve RTX 2060 ile sabit 60 FPS alamadım, 40-50 FPS arasında gezdi, çok fazla CoD'a benzemiş, BF havasını kaybetmiş. İnşallah çıktığı zaman yine 3600 istemez minimum olarak. Potansiyeli var, ama düzeltirlerse.

Bende de 2060 var işlemci olarak Ryzen 7 3800X. Ben yuksek ayarlarda 90+FPS aldim. İlk oyunda bazen drop yedim ama o da yeni bolgelere gecerken oldu. Şu an betada olmasindan ve islemciye daha cok odaklanmasindan dolayi biraz dusuk almis olabilirsiniz ama cok 50 FPS dusmuyorsa bence yeter. BF 2042 olarak da bence oyun eskiye gore yavas ama atmosfer ve ortamlar uymus. Eski oyunlarla karsilastirmak gerekirse bu oyun eskilere gore daha farkli ve yeni bir şey denenmek istemis o yuzden eski BFleri cok sevip bu oyunuda oyle sanan biri için kotu olabilir ama bence oyunda bahsettigi gelecege uygun bir oyun olmus oyunun siniflarinin skilleri savas alaninda arac cagirma silah eklentisi degistirme guzel olmus. Oyun ciktiginda portal ve diger modlariyla beraber guzel bir oyun olacak gibi benim dusuncelerim bu yonde.
 
Son düzenleme:
Performans tarafını ben BETA olmasına rağmen beğendim, RTX 2060-İ5 10300H-32 GB RAM ile High ayarlarda 50-70 arası bir değer alıyorum. İşlemcim ağlıyor hep %80-95 kullanım arasında ama en azından BF V gibi FPS 30'lara düşmüyor. Performansı iyileştirirler kaldı ki bunun daha DLSS'i falan da var.
 
Şu an beta da olan sürüm oyunun 3 ay önceki sürümü diyorlar keşke nihai sürüme yakın bir sürümle gelseydi beta ama oyun düzeltilmeyecek gibi degil harita biraz büyük gibi araçlar fazla kullanılıyor biraz dengelemeleri lazım piyade oynamak isteyen için şu an biraz sıkıcı geçiyor beta süreci bir de ayarlar menüsü karışık olmuş ama düzelmiyecek gibi bir oyun değil.
 

Geri
Yukarı