Battlefield mı? Call of Duty mi?

Cem Argun

Kilopat
Herkese selamlar. Başlıkta da okuduğunuz gibi ağır basan hangisi sizin için, ikisi aynı anda yeni oyunla piyasaya çıktığı zaman ikisi de 200 TL diyelim. Bir tanesini mecbur alacaksınız hangisini alırsınız biraz zor soru olabilir ama bizim ülkemiz de hangisi daha çok seviliyor çok merak ettim. Bunu hem hikaye hem de Onnliane olarak hesaba katıp cevap verirseniz sevinirim.

Call of Duty: Modern Warfare serisini oynamadiysaniz veya oynarak bunu soyluyorsaniz gercekten de Battlefield fanboyu olmalisiniz. BF, Modern Warfare'in yanindan bile gecemez.
Modern Warfare oyunlarını en az 5 bitirmişimdir fakat Modern Warfare savaş atmosferi hissini değil savaşma hissini iyi veriyor BF de atmosfer hissini çok iyi veriyor ikisini karıştırmayın. Ayrıca BF de asla Price, Soap, Yuri, Nikolai gibi isimler göremedik ama BF3 te de Operation Guillotine gibi çok gerçekçi bölümler vardı.

Hikaye olarak hiç bir Battlefield oyunu Modern Warfare ve Black Ops (1-2) serilerinin yanına yaklaşamaz bu benim fikrim değil oyun mecralarının da kabul ettiği bir gerçektir Battlefield serisi grafiksel ve Multiplayer bazında çok daha başarılı bir seridir fakat ekim ayında çıkacak olan Modern Warfare online kısımda da iddialı gözüküyor bekleyip göreceğiz.

Millet sizin CoD singleplayer'da oynadığınız bölümleri millet Online canlı olarak oynuyor. Helikopteri süren de gerçek kişi, ateş eden de gerçek, jetler de gerçek oyuncular tarafından kullanılıyor. Şu videoyu izleyin ve 2011'deki bir oyunun düzeyini görün, daha iyi karar verirsiniz. Ayrıca şunu da demem kazım BF oyunlarında iyi silah kullanıyorsanız CoD de çok daha rahat kullanırsınız çünkü CoD daha basit ve niteliksiz bir yapıya sahip. Gerçekçilik çok az.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bakın bu multiplayer.

Her zaman BF Call of Duty nedense hep Ruslara takmış kafayı Ruslara karşı savaşıyoruz hep ama BF de tüm ülkeler güçlü bir şekilde yansıtılmış bunda BF5 de dahil.

İki seriye de hayranım ama CoD'un yerini ayrı tutuyorum. Senaryosuyla, diyaloglarıyla, güçlü karakterleri ile kesinlikle üstün bir oyun serisi. BF'in ise (ilk oyunlarının) senaryosu yok. Açık bir haritada seni serbest bırakıyor ve istediğin tarzda bir oyun ortaya koyabiliyorsun. BF de çok eğlenceli, çeşitli silah ve askerî araçların kullanımına olanak sağlayan iyi bir seridir ama farklı tarzı nedeniyle CoD ile karşılaştırmak bence doğru olmayabilir.

Kısacası başarılı senaryo ve film gibi oyun deneyimi nedeniyle CoD, açık yapısı ve eğlenceli oyun tarzı açısından BF diyorum.

Oyuna göre değişir mesela BF 1 Infinity Warfare'dan iyiyken son çıkan MW2 BF2042'den daha iyi. Multiplayer konusunda CoD daha hızlıyken BF daha taktiksel ve eğlencelidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı