Battlefield V Deneyimim

Ben de DX12'de oynuyorum BF1'i. R7 3700X var, 12 thread (oyun 11 kullanıyor maksimum) atamama rağmen yeri geldiğinde hepsi %90'ı aşıyor. İşlemci tarafında sıkıntısı olan asla kullanmasın DX12'yi, tek önerim bu. Bana engel olmadığından kullanıyorum şimdilik.

Aktif olarak hala BF1 oynuyorum, toplamda 94 saatim var. BF5'i denediğimde nedense sarmadı. Atmosferden yoksun olması sanırım bağlamadı beni. 1'de sniplemeye devam :) Hileler bi' ara fazlasıyla vardı, report atıyorum elimden geldiğince.

Ben de DX12'de oynuyorum BF1'i. R7 3700X var, 12 thread (oyun 11 kullanıyor maksimum) atamama rağmen yeri geldiğinde hepsi %90'ı aşıyor. İşlemci tarafında sıkıntısı olan asla kullanmasın DX12'yi, tek önerim bu. Bana engel olmadığından kullanıyorum şimdilik.

Aktif olarak hala BF1 oynuyorum, toplamda 94 saatim var. BF5'i denediğimde nedense sarmadı. Atmosferden yoksun olması sanırım bağlamadı beni. 1'de sniplemeye devam :) Hileler bi' ara fazlasıyla vardı, report atıyorum elimden geldiğince.

Oyun 11 thread kullanıyor olabilir ama ihtiyaç duymadığı açık ve net, 4/4 standartındaki güçlü işlemciler sınırda da olsa besleyebildiği potansiyeldeki ekran kartlarını darboğaz yapmadan rahatlıkla besleyebiliyor.

@Jonathan North DX12'de denedin mi? i7 8700K ve RX580'le denediğimde de benzer senaryoyla karşılaştım. Oyun normalde kendine 4 thread ayırıyor. Arttırmamdaki amaç lag'ı azaltmaktı. İşe yarıyor, zaten işlemci kullanımına bakarak fark edebilirsin.

Kullandığın ekran kartına göre de değişir aslında 4/4 işlemcinin ne kadar yeteceği. Ben o işlemciyi kullansam şu an kullandığım ekran kartıyla 10 oyundan 9'unda darboğaz yapar ancak 1060 kullanıyorsun. Yükseltme yapmadığın sürece yetecektir, zaten sınırda olduğunu söylemişsin.

BattlefieldV ile başaldım, önce bunu oynadıktan sonra indirimde Battlefield1 aldım. İndirdim o kadar indirmeye 15 dakika baktım ya da bakmadım sildim direkt. Duruyor öyle kütüphanede.
Hele sizde Battlefield serisine benim gibi Battlefield 1942 ile başladıysanız bu oyun sizi kendisine bağlar. Aynı silahlar, Tiger tank... Kanatları yıldızlı Amerikan Savaş uçakları, Japon savaş uçakları arka müziğinde en yüksek anlarda çalan Battlefield1942 müziği... Denemeni tavsiye ederim. Fakat çok nadir olsada hile denk geliyor arada sırada tek tük. Eğer takımın iyise, tanklar ve savaş uçakları kullanılabilecek modda oynuyorsan kafasını ezersin hileli adamın. Yeter ki ne yapman gerektiğini bil. Karşı takımın hava gücü iyise eğer anti aircrafter'a geç. İyileşirsen eğer onda nefes aldırmazsın uçaklara.

Oyun moduna göre değişiyor bu aslında.
Battlefield 1 bir çok insana göre en iyi BF oyunu. Beğenmeme nedeniniz nedir? En gerçekçi BF oyunu da o.

Battlefield 1 bir çok insana göre en iyi BF oyunu. Beğenmeme nedeniniz nedir? En gerçekçi BF oyunu da o.
Bunu test etmenin bir yolu yok ama işte. 😄 Sen bunları Battlefield1 için söylüyorsun bir başkası aynı şeyleri BattlefieldV için söylüyor. Değişir yani zevk meselesi. 1. dünya savaşında herkesin elinde otomatik silah olması zaten bir kere gerçekçiliği yeteri kadar baltalıyor. Kullanımın çok çok büyük bir kısmı tüfekti. Battlefield1'e bir giriyorsun dediğim gibi elinde tüfek olan adam sayısı az. Tarihi gerçeklik tabii ki aramıyorum oyunda fakat tıpkı savaştaki gibi otomatik silah sayısını sınırlamaları lazımdı bence 32 kişiden 5 kişi otomatik silah kullanabilir gerisi tüfek çeşitlerini alacak gibi gibi.
Bu oyunların hiçbirisinde zaten savaş atmosferi yok. Çünkü oyunun üretiliş tarzı yanlış. Saniyesinde canlanıyorsun. Sen bir hat kurmuşsun adamlarla mesela. Adam deve kuşu gibi koşa koşa geliyor 20 kişinin arasında koşuya çıkıyor. Gerçekte böyle bir şey olabilir mi? 😄 Ama sen canlanma süresini 1.5- 2 dakika yap bakayım o adam siperden kafasını çıkarıyor mu. 😄 O zaman cidden savaş hissini yaşarsın fakat bunu yine en iyi BattlefieldV yaşatır çünkü dediğim gibi kullanılan silahlar farklı.

Son düzenleme:
R5 3600 ile %40 üstünü bile görmedim, üstüne bir de yayın patlatmam mı? Onu da yaptım 😊
AMD'nin huyu o zaten bazen normalde vermesi gerektiğinden daha düşük FPS veriyor fakat kullanıma bakıyorsun %35. E kullan o zaman daha fazla FPS ver diyorsun yok. Vermiyor, ekran kartı da zaman zaman tam kullanımda olmuyor bu koşullarda. Darboğazdan değil yani. Canı tam kullanmak istemiyor ya da öyle gösteriyor. 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı