Bazı kişiler çok itici geliyor ve bazı kişilerden bayağı çekiniyorum

Konu bildiğin "Incel" ve "beta" ağlama duvarı olmuş Amerika'dan sonra biz de mi başlıyoruz yoksa? 🤣

9A225902-EF65-4334-9FE9-E3659F30AB57.jpeg
 
Arkadaşlar şimdi itici gelen ve çekindiğim insan tiplerini maddeler halinde açıklayacağım. Sizde de buna benzer bir durum var mı, ayrıca bu durumun değişme olasılığı nedir merak ettim?

· Zibidi, kıro benzeri kaba tipler: Bunların kendine benzeyen bir ortamı vardır. Meslek lisesine giderler, mahallede, kaldırım kenarında çömelip yere tükürerek sohbet ederler veya mahalle köşeleri olmasa da okul bahçesinde takılırlar. Her cümlenin sonunu "hınınığ kuyiyiğm" diyerek kapatırlar. Böyle tiplerin ne halt yiyeceği genelde belli olmaz.

- Ben bunlardan hem çekinirim hem de itici bulurum. Bir ortamda buna benzer birisi varsa o ortama hayatta girmem.

· Kızlarla takılan kaba görünümlü tipler: Bunlar genelde babadan zengin olan, sakalını kesse tipi tırt olan, esmer, melül melül bakan tiplerdir. Közcüler de bu klasmanda yer alabilir. Bi kısmı tam çirkin veya kıro olmasa da y*v**k bir tipe benzer.

- Bunları acayip itici buluyorum, ki genel olarak çoğu kişi öyle buluyor. Yaptıkları her bir şey eğreti duruyor bu adamların. Hiç böyle kişilerle tanışıklığım olmadığı için çekinir miyim bilmem.

· Kızlarla rahat bir şekilde iletişim kurabilen tipler: Instagram'da güzel bir kızın profilini görünce böyle tipleri de bazen yanında görüyorum. Sonra diyorum ki; "ulan bu elemanlar şu kızlarla nasıl aynı ortamda bulunuyor?" Adama bakıyorsun kız arkadaş çevresi falan var, kızlarla rahat rahat konuşabiliyor. Tatil mekanlarında veya üniversitede görülür genelde böyle tipler.

- Baktığımızda pek bir zararı yok aslında ama ben şahsen acayip uyuz oluyorum böylelerine de. Okulda falan görmüştüm kızlarla rahat konuşan tipleri. Genelde çekinirim de böylelerinden, uzak durmayı tercih ederim.

· Bakımlı, güzel, havalı kızlar: Kişilik bakımından ele almadığım için bu maddeyi doldurmayı es geçiyorum.

-
Bunları anca yolda yürürken görüyorum, çevremde bugüne kadar hiç kız olmadı. Hiçbirisiyle konuşmuşluğum, iletişim kurmuşluğum yok. Bu kızlarla konuşsan ne konuşulur, ne tepki verir hiç benim anlayacağım şeyler değil. Fena halde çekinirim, Dışarda bunları görünce moralim bozulur ayrıyeten.

Gelelim anlaşabildiğim kişilere. Benim anlaşabildiğim kişiler genelde kızlarla konuşmak istese de konuşamayan, katı bir kişiliği olmayıp eğlenceli olan, kafa dengi kişiler. Nedense böyleleri bana pek denk gelmedi bugüne kadar, o yüzden baya az arkadaşım olmuştur.

Fazla sorunlu, kaba olan kişilerden ve sosyal anlamda kusursuz olan kişilere nedense pek ısınamama halim var.
Hocam sen fakirlikten dışarı çıkamayan bir adamdın hatırladığım kadarıyla. Bu kadar insan tipini inceleyip yargılayabilecek kadar kendinden emin misin cidden?
 
@acv

 
Niye böyle bir şey yaptın. Zengin değilsen böyle bir seçeneğinin olmaması gerekiyor.
İşte sosyal ortamlara karşı tahamülsüzlük var bende. Yine bu konuyla aynı sebepler. Meslek lisesinde okudum, yani ilk maddedeki kişilerle aynı ortamda kalmak zorunda kaldım. Matematikten, fizikten falan da çakmıyordum. Bilişim bölümüne giremem diye bıraktım. Okusam bile büyük ihtimal dandik bir üniversitede okuyor olacaktım. Pek de dert edilecek bir şey yok bence. Sonuçta 30'una kadar üniversiteye gitmeye devam eden de var. 23 yaşında falan başlasam ne farkeder.
Hocam sen fakirlikten dışarı çıkamayan bir adamdın hatırladığım kadarıyla. Bu kadar insan tipini inceleyip yargılayabilecek kadar kendinden emin misin cidden?
Bende sosyal fobi gibi bir şey var. Sosyal fobisi olan kişiler insanları uzaktan seyrettiği için iyi bir gözlemci oluyor.
· Kızlarla rahat bir şekilde iletişim kurabilen tipler :D isminin hakkını veriyorsun. Yüksek ihtimal yalnız bilgisayarının başında öleceksin.
Ha ha ha abicim, çok komik.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Kızlarla konuşmak o kadar zor değil be gençlik. Ne kaybedeceksiniz ki , ilk başta zor gelir ama ikinci üçüncü derken o ( kızlarla rahat konuşan tip ) olursunuz .
 
Kızlarla konuşmak o kadar zor değil be gençlik. Ne kaybedeceksiniz ki , ilk başta zor gelir ama ikinci üçüncü derken o ( kızlarla rahat konuşan tip ) olursunuz .
Abi kızla konuşsam bile devamı gelmez bence. O yüzden hiç denemiyorum konuşmayı. Mesela şu an sevgilim olsa ne olur ki. Gezdireyim bir yere götüreyim desem, ben kendim gezmemişim ki şehri.
Bu gözlem yeteneğini ayna karşısında da denesene.
Gözlem bu, benlik bir şey değil ki.
@Asosyal Necmi senin için demedim, 1-2 mesaj dikkatimi çekti başka üyelerden bu konuda. Ekşi Sözlük'te aynılarını ben de gördüm. O yoldan gitmezsen zaten bir sorun olmaz. Onlar umutsuz vaka tamamen.

Mesela mini etek giyen bir kıza bir şey demem çünkü hayatım boyunca hiç tanımadım ki söz söyleyim.
Öyle düşünme. Tamam okulu bıraktın. Kendine bir spor bulabilirsin. Spor salonuna falan gidebilirsin. Kursa gidebilirsin. Sen yeter ki iste.

Zayıfım (50 kilo civarı) spor salonuna gitmeyi ben de istiyorum ama cebimde beş kuruş para yok.
 
Abi kızla konuşsam bile devamı gelmez bence. O yüzden hiç denemiyorum konuşmayı. Mesela şu an sevgilim olsa ne olur ki. Gezdireyim bir yere götüreyim desem, ben kendim gezmemişim ki şehri.

O zaman niye yaşıyoruz ki zaten öleceğiz. Önemli olan o süreç değil mi, yaşamımızı nasıl geçirdiğimiz o yolda neler yaşadığımız değil mi? Yoksa bütün insanların gideceği yer belli. Aynı mantıkla sende daha yola çıkmadan sonuç yazıyorsun kendine ama dene bakalım bir. O süreç nasıl ilerleyecek, nasıl bir deneyim yaşayacaksın. O bahsettiğin tiplerin çoğun da cahil cesareti var. Bu da iyi bir şey bence. Hatta seni çözüme götürecek yol başka birinden geçiyordur belki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı