Bazı oyunlarda neden askerleri öldürmek için 1 şarjör boşaltmamız lazım?

Sen vurulunca savaşmaya devammı edersin.?😃
Kenarda gebermeyi beklemem bir insan tek bir kurşun ile vurulduğunda öyle ahh diye yere düşmez ilk 1 dakika acı hissetmez kalbine gelmediyse. Tek ayağına geldiyse ayağına basmadan kan kaybı ile savaşır yani tak diye ölmez.
 
Oyun yapımcılarının tek kurşun ile ölmekten ziyade birden çok kurşun ile vurulup ölürken ortaya çıkan animasyonlara bakması lazım. Sonuçta FPS oyunlarının çoğu simülasyon değil ve oyuncuların aradığı şey de simülasyon değil.

Düşmanı tarayınca direkt yere düşmesi değil güzel bir animasyon olması lazım ki taramanın da tadı çıksın. Treyarch'ın Call of Duty oyunları bu konuda başarılı.

Ayrıca kurşun yiyince çat diye düşüp ölmezsiniz hayatı bir yerinizden vurulmadıysanız. 12 Gauge'lik Slug ile vurulup polislerden kaçmaya devam eden ve hatta bu haliyle araba sürüp en son kan kaybından bayılan bir suçluyu okumuştum.

Geçen haftalarda ABD'de polisten yakın mesafede 8-9 mermi yiyip yürümeye devam eden birisi de haber olmuştu.
 
Biliyorsunuz hangi FPS savaş oyunu olsun hedefi en az 3 kere vurmadan ölmüyor. Oysaki gerçek hayatta 1 mermide yerden kalkamazsınız. Neden oyun yapımcıları oyunları gerçekçi yapmıyor? Adamın bacağına ateş ediyorsun, hala yürümeye devam ediyor. Saçmalık değil mi?
Ben BF 1'de Alman askerlerini domates keser gibi kesiyordum. Çok saçma bir olaydı.
 
Bence asıl sorun, yaraladığınız adamın kaçarken yavaşlamaması ve sağlık puanı kaybetmemesi. İki mermide öldürmeyi beklemiyorum, tavuğa sıkmıyorsun sonuç olarak. Olacağı varsa bir mermi bile öldürebilir o ayrı mesele.
 
Eğer 1 mermide ölselerdi sizin de 1 mermide ölmeniz gerkeirdi. Örneğin katana Zero adlı oyunda bosslar hariç çoğu şeye tek atıyorsun ancak sende tek yiyorsun.
 
Hocam, çocukluk yıllarımda linkteki oyun vardı. Biz tek mermide ölüyorduk. Adamlarda ölüyordu. Sadece Boss'lar ölmüyordu. Lise yıllarında Hilf-life ve daha sonra buna bağlı Beta sürümlü CS geldi. Çok severek oynamıştım. Böylesi daha iyi hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Oyunun mantığına ters
O şekilde gerçekçi yapılırsa karakterimizin de tekte ölmesi lazım o zaman da saklanma oyununa döner ve çok zor olur

Sadece düşmanlar tekte ölsün dersek de akın akın adam gelmesi gerekir çatışmanın uzun sürmesi için o zaman da tek başına o kadar adamı indirebilmek saçma olur ve oyun kolaylaşır

Dengeyi kurdular diyelim o zaman keskin nişancı oyununa döner
Adamı ortala sık diğer adama geç şeklinde de sıkıcı olur
 

Yeni konular

Geri
Yukarı