Bazzite Linux nasıl kurulur?

agrofea

Decipat
Katılım
20 Mayıs 2024
Mesajlar
1.269
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bazite Linux kurulmuyor. NVIDIA ile ilgili bir şey yüklerken donup kalıyor. 20 yazma 200 okuma var USB'nin 64 GB. Windows yüklü PC'ye 1050 i7 8750H var. C diskini 2 parça yaptım 60GB boş alan sürücü yaptım ama kurulum ekranında diski bütün olarak görüyordu. Bende USB kurmaya karar verdim. Defalarca Linux kurdum ama ilk kez böyle bir saçmalık gördüm. Başka bir Linux dağıtımı mutlaka disk parçasını görürdü. USB de belli bir yerde takılıyor. Sistem taramasında kurulum öncesi bütün sistem onaydan geçiyor. USB kuramadım ayrılmış diske de kuramadım işin özeti.
 

Dostum bence distro sorunludur ve bunu ilk defa senden duydum. Macera aramaya gerek yok bence. CachyOS... Gibi gibi daha güzel optimize distrolar varken böyle şeylerle uğraşmaya gerek yok bence.
 
Ara yüzü çok güzel. Konsol gibi. Yoksa başka PC de Ubuntu yüklü.
 
Dostum bence distro sorunludur ve bunu ilk defa senden duydum. Macera aramaya gerek yok bence. CachyOS... Gibi gibi daha güzel optimize distrolar varken böyle şeylerle uğraşmaya gerek yok bence.
Bazzite ile CachyOs arasında fark yok. Git bak onlarca test videoları var. Bazzite günümüzün en popüler dağıtımlarından duymadıysan senin sorunun.
 
Dostum bence distro sorunludur ve bunu ilk defa senden duydum. Macera aramaya gerek yok bence. CachyOS... Gibi gibi daha güzel optimize distrolar varken böyle şeylerle uğraşmaya gerek yok bence.
Sorunlu mu? nasil bir sorun?
Immutable bir distro'nun amaci sorun cikmamasi zaten.
Arkadasin dedigi gibi arasinda fark yok tabaninin fedora olmasi disinda.
 
Kimse seni uğraştırmıyor burası forum. İnsanlar kendi deneyimini paylaşıyor sen de saygıyla yaklaşmak zorundasın. Tek bir kurulum hatasından koca dağıtımı kötülemek hele ki ISO’nun hatalı inmiş olma ihtimali ortadayken sadece önyargı olur. Bazzite Fedora tabanlı yüzlerce kişi sorunsuz kullanıyor. Sorun yaşayan da log bakar hatayı raporlar, çözüm arar. ‘Uğraştırıyorsunuz’ demek yerine katkı sunsan hem kendine hem topluluğa faydalı olur.

Bazzite zaten Steam Deck topluluğu sayesinde aktif geliştirilen, sürekli yamalar alan bir sistem.
Onemli olan kurulum hatasının nedenini araştırmak. Topluluk bunun için var.

Daha fazla uzatmayacağım anladığınızı varsayarak.
 

Dostum anlıyorum zaten. Benim dediğim zaten net bir şey diyen yok bir varsayım veya bir düşünceden ibaret. Burada ihtimalleri saysak bitiremeyiz zaten. Benim dediğimde olası bir şey o diğer dediğim ISO'nun doğru olmamasıda bir ihtimal. ISO hatalı olma ihtimalinin olması direk distroda sorun olmayacağı anlamınada gelmiyor. Fazlalarca distro kurdum bence sorun yaşadım çoğunda. ISO dosyaları sorunsuz olsa bile driver kurulumunda, bazı bağımlılıkları kurarken sorun oluyordu? Gayet normal bir şey diyorum.%100 hatasız, sorunsuz distro şu an imkansız gibi bir şey.

Hani bence distrodan kaynaklıdır demişim dostum hani burada bütün her şeyi distroya attığımda yok kendi düşüncemi söylemişim kendi fikrim olduğunu belirterek burada aksi bir şeyde yok. Amacım uzatmak değil net bir şey demek. Sevdiğim bir şeyde değil zaten.

‘Uğraştırıyorsunuz' demek yerine katkı sunsan hem kendine hem topluluğa faydalı olur.

İşte burada da sizin mesajınız devreye giriyor. Diğer büyüyememiş arkadaş direk bana saldırmış mesela konuyu çözmek yerine. Sizde mesela benim dediğime bir şeyler demek yerine forumdaki arkadaşa yardım edebilirsiniz. Daha iyi olacaktır eminim.

Forumda konu sahibinin sorunu tma çözülmemişken benim yazdığım ana tartışma konusu olmamalı diye düşünüyorum.
 
Yeni kurulum USB yaptım sürümü tekrar yükledim aynısı oldu. Hala kafam basmıyor. Bölünmüş C neden görmüyor. 2.si USB kesinlikle yükleme yapmıyor. Başlıyor ve duruyor. Defalarca denedim.

Steam geniş ekran modunu Steam kurulu herhangi bir yerde kullanabilirsin.
Eki Görüntüle 2575004

Epic ve goom oyunları PC üzerinden aktarıp telede oynamak istiyordum el konsolu gibi. Şayet bunu Xbox konsol yapıyor ve çok güzel. Stem de de var ama bazzite bunu Epic ve goomda yapmaya olanak sağlıyor galiba. Bir de bütün emülatörlerin yüklü olması da hoş. Zaten Windows için 4050 bir diz üstüm var. 1050 olan boşta ve bu iş için yeterli gibi. Kafamdaki düşünce buydu.

HDD buldum ayarladım kurulumu yaptım. PC kapandı açıldı. HDD 0 yüklenme var. Çok cins bir sürüm bu. Bıkkınlık verdi. Kullanıcı dostu değil. İlk kez bu kadar zorlandım. Defalarca deneme yaptım. Windows'un gözünü seveyim ben. Bana göre değil. Mint falan yüklerim çok canım çekerse.

Ne cins ya reboot açıyorum. Şifre istiyor universalblue yazıyorum kabul etmiyor. Yazdığımda gözükmüyor. Şifre yanlış diyor kapanıyor.

bende takılan yer ilerlemesi için beklemek gerekiyormuş ben yüzde ilerlemeyince hep takıldı diye kapatmıştım. kurulumu yaptım ama açılışta kaldık dediğim gibi şifrede kaldım. windows devam.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…