Bazzite Linux nasıl kurulur?

agrofea

Decipat
Daha fazla  
Bazite Linux kurulmuyor. NVIDIA ile ilgili bir şey yüklerken donup kalıyor. 20 yazma 200 okuma var USB'nin 64 GB. Windows yüklü PC'ye 1050 i7 8750H var. C diskini 2 parça yaptım 60GB boş alan sürücü yaptım ama kurulum ekranında diski bütün olarak görüyordu. Bende USB kurmaya karar verdim. Defalarca Linux kurdum ama ilk kez böyle bir saçmalık gördüm. Başka bir Linux dağıtımı mutlaka disk parçasını görürdü. USB de belli bir yerde takılıyor. Sistem taramasında kurulum öncesi bütün sistem onaydan geçiyor. USB kuramadım ayrılmış diske de kuramadım işin özeti.

Bazite Linux kurulmuyor. NVIDIA ile ilgili bir şey yüklerken donup kalıyor. 20 yazma 200 okuma var USB'nin 64 GB. Windows yüklü PC'ye 1050 i7 8750H var. C diskini 2 parça yaptım 60GB boş alan sürücü yaptım ama kurulum ekranında diski bütün olarak görüyordu. Bende USB kurmaya karar verdim. Defalarca Linux kurdum ama ilk kez böyle bir saçmalık gördüm. Başka bir Linux dağıtımı mutlaka disk parçasını görürdü. USB de belli bir yerde takılıyor. Sistem taramasında kurulum öncesi bütün sistem onaydan geçiyor. USB kuramadım ayrılmış diske de kuramadım işin özeti.

Dostum bence distro sorunludur ve bunu ilk defa senden duydum. Macera aramaya gerek yok bence. CachyOS... Gibi gibi daha güzel optimize distrolar varken böyle şeylerle uğraşmaya gerek yok bence.

Dostum bence distro sorunludur ve bunu ilk defa senden duydum. Macera aramaya gerek yok bence. CachyOS... Gibi gibi daha güzel optimize distrolar varken böyle şeylerle uğraşmaya gerek yok bence.
Bazzite ile CachyOs arasında fark yok. Git bak onlarca test videoları var. Bazzite günümüzün en popüler dağıtımlarından duymadıysan senin sorunun.

Sorunlu mu? nasil bir sorun?
Immutable bir distro'nun amaci sorun cikmamasi zaten.
Arkadasin dedigi gibi arasinda fark yok tabaninin fedora olmasi disinda.

Bazzite ile CachyOS arasında fark yok. Git bak onlarca test videoları var. Bazzite günümüzün en popüler dağıtımlarından duymadıysan senin sorunun.

Bazzite günümüzün en popüleri falan değil be dostum sırf bana karşı çıkmak için boş yapmışsın. Senin gibi çocuklamı uğraşacağım ben her hafta. Hiçbir Reddit'te, forumlarda, tier listlerde falan görmedim ve görmememde normal. Zaten benim sorunum görüp görmemek? İlk defa senden duydum demişim genelleme yok orada.

Sorunlu mu? Nasıl bir sorun?
Immutable bir Distro'nun amacı sorun cikmamasi zaten.
Arkadasin dedigi gibi arasinda fark yok tabaninin Fedora olmasi disinda.

Dostum tabanı farklıysa aynı şeyler diyemezsin bile. Boşuna uğraştırıyorsunuz beni.
Nasıl bir sorun derken? Arkadaş kurulumda hata almış? Forumu okumadan benim mesajıma karşı yorum atmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz galiba? Kurulumda hata var distroda hata olabilir adamın sistemine göre bazı sorunlar olabilir, kurulumda hata verebilir normal şeyler bunlar? Belki de ISO dosyası sorunlu indi bilemeyiz. Driver kurarken sorun çıktı demiş demek ki driver ı yanlış kruuyor veya distro bir şeyi yanlış yapıyor kardeşim. Arkadaş hatta diğer distrolarda böyle bir şey yaşamadığınıda belirtmiş gayet distroda sorun olma ihtimali yüksek. Ne var bunda?

Bazzite günümüzün en popüleri falan değil be dostum sırf bana karşı çıkmak için boş yapmışsın. Senin gibi çocuklamı uğraşacağım ben her hafta. Hiçbir Reddit'te, forumlarda, tier listlerde falan görmedim ve görmememde normal. Zaten benim sorunum görüp görmemek? İlk defa senden duydum demişim genelleme yok orada.

Heyt be tutmayın küçük enisteyi. 🤣 Sen kimsin ki sana karşı çıkmak için uğraşayim? Her seferinde yanlış bilgiler veriyorsun ben düzeltiyorum. Bundan sonra mesaj atmadan önce bana yaz eğer hatan varsa düzeltip göndereceğim sana.

Heyt be tutmayın küçük enisteyi. 🤣 sen kimsin ki sana karşı çıkmak için uğraşayim? Her seferinde yanlış bilgiler veriyorsun ben düzeltiyorum. Bundan sonra mesaj atmadan önce bana yaz eğer hatan varsa düzeltip göndereceğim sana.

Mesajımda hata falan yok dostum. Kural falan olmasa bir şeyler demek vardı sana🤣seni engellemek hayatımın en iyi seçimi olacak😂yoksa böyle troll çocuklarla uğraşılmıyor.

Dostum tabanı farklıysa aynı şeyler diyemezsin bile. Boşuna uğraştırıyorsunuz beni.
Nasıl bir sorun derken? Arkadaş kurulumda hata almış? Forumu okumadan benim mesajıma karşı yorum atmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz galiba? Kurulumda hata var distroda hata olabilir adamın sistemine göre bazı sorunlar olabilir, kurulumda hata verebilir normal şeyler bunlar? Belki de ISO dosyası sorunlu indi bilemeyiz. Driver kurarken sorun çıktı demiş demek ki driver ı yanlış kruuyor veya distro bir şeyi yanlış yapıyor kardeşim. Arkadaş hatta diğer distrolarda böyle bir şey yaşamadığınıda belirtmiş gayet distroda sorun olma ihtimali yüksek. Ne var bunda?
Kimse seni uğraştırmıyor burası forum. İnsanlar kendi deneyimini paylaşıyor sen de saygıyla yaklaşmak zorundasın. Tek bir kurulum hatasından koca dağıtımı kötülemek hele ki ISO’nun hatalı inmiş olma ihtimali ortadayken sadece önyargı olur. Bazzite Fedora tabanlı yüzlerce kişi sorunsuz kullanıyor. Sorun yaşayan da log bakar hatayı raporlar, çözüm arar. ‘Uğraştırıyorsunuz’ demek yerine katkı sunsan hem kendine hem topluluğa faydalı olur.

Bazzite zaten Steam Deck topluluğu sayesinde aktif geliştirilen, sürekli yamalar alan bir sistem.
Onemli olan kurulum hatasının nedenini araştırmak. Topluluk bunun için var.

Daha fazla uzatmayacağım anladığınızı varsayarak.

Kimse seni uğraştırmıyor burası forum. İnsanlar kendi deneyimini paylaşıyor sen de saygıyla yaklaşmak zorundasın. Tek bir kurulum hatasından koca dağıtımı kötülemek hele ki ISO'nun hatalı inmiş olma ihtimali ortadayken sadece ön yargı olur. Bazzite Fedora tabanlı yüzlerce kişi sorunsuz kullanıyor. Sorun yaşayan da log bakar hatayı raporlar, çözüm arar. ‘uğraştırıyorsunuz' demek yerine katkı sunsan hem kendine hem topluluğa faydalı olur.

Bazzite zaten Steam Deck topluluğu sayesinde aktif geliştirilen, sürekli yamalar alan bir sistem.
Onemli olan kurulum hatasının nedenini araştırmak. Topluluk bunun için var.

Daha fazla uzatmayacağım anladığınızı varsayarak.

Dostum anlıyorum zaten. Benim dediğim zaten net bir şey diyen yok bir varsayım veya bir düşünceden ibaret. Burada ihtimalleri saysak bitiremeyiz zaten. Benim dediğimde olası bir şey o diğer dediğim ISO'nun doğru olmamasıda bir ihtimal. ISO hatalı olma ihtimalinin olması direk distroda sorun olmayacağı anlamınada gelmiyor. Fazlalarca distro kurdum bence sorun yaşadım çoğunda. ISO dosyaları sorunsuz olsa bile driver kurulumunda, bazı bağımlılıkları kurarken sorun oluyordu? Gayet normal bir şey diyorum.%100 hatasız, sorunsuz distro şu an imkansız gibi bir şey.

Hani bence distrodan kaynaklıdır demişim dostum hani burada bütün her şeyi distroya attığımda yok kendi düşüncemi söylemişim kendi fikrim olduğunu belirterek burada aksi bir şeyde yok. Amacım uzatmak değil net bir şey demek. Sevdiğim bir şeyde değil zaten.

‘Uğraştırıyorsunuz' demek yerine katkı sunsan hem kendine hem topluluğa faydalı olur.

İşte burada da sizin mesajınız devreye giriyor. Diğer büyüyememiş arkadaş direk bana saldırmış mesela konuyu çözmek yerine. Sizde mesela benim dediğime bir şeyler demek yerine forumdaki arkadaşa yardım edebilirsiniz. Daha iyi olacaktır eminim.

Forumda konu sahibinin sorunu tma çözülmemişken benim yazdığım ana tartışma konusu olmamalı diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı