Beğeni sayacının kaldırılması?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonuç olarak yapılacak bir şey yok. Geri döndüremeyiz. Zaten her gün onlarca fikir sunuluyor. Fikirlere bakmıyorlardır bile.

Zaten beğeni muhabbetinden önce moderasyon ekibine bir el atmaları lazım. Bu her şeye ceza yağdıran tutumları değişmezse üyeler bıkacaktır.

Kalıcı olsun. Sadece biz görsek olur.

Nasıl bakmıyorlardır? Açılan konulardan dolayı beğenileri kaldırdılar zaten.
Beğeni muhabbeti çok uzundur var zaten. Mesela beğeni kalksın orayı özelleştirebilelim, arka plan koyabilelim diye söyleyenler oldu. Mesela site arayüzünü de özelleştirebilelim diye çok kez dedim ama sonuç? Bari bir konuyla açıklasalar neden yapmıyoruz diye.

Zaten beğeni muhabbetinden önce moderasyon ekibine bir el atmaları lazım. Bu her şeye ceza yağdıran tutumları değişmezse üyeler bıkacaktır.
Yıllardır aynı şey geveleniyor. Moderasyon yüzünden bırakıyorum diyen 2 hafta sonra niye geri dönüyor peki?

Beğeni muhabbeti çok uzundur var zaten. Mesela beğeni kalksın orayı özelleştirebilelim, arka plan koyabilelim diye söyleyenler oldu. Mesela site arayüzünü de özelleştirebilelim diye çok kez dedim ama sonuç? Bari bir konuyla açıklasalar neden yapmıyoruz diye.
1611695001948.png

Herkesin istediğini yapmak zor. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor.
Şu anki sistem gayet sade ve güzel gibi.
Beğeni sayısı sadece profilde yazsa iyi olur ama.
Onun dışında kalmalı.

Kullanıcıların kendilerine beğeni gelmemelerine ne kadar çok kafasına takmışlar. Bir de şu katılım tarihi kaldırılsın diyen arkadaş ciddi anlamda kafayı bozmuş bu durumla. Altı üstü 3-4 saat girip yararlı ya da yararsız(konu dışı) mesaj yazıp çıkıyoruz. Çok tuhaf hem katılma tarihiyle övünen bile görmedim.

Bu her şeye ceza yağdıran tutumları değişmezse üyeler bıkacaktır.
6-7 yıl önce de böyle diyorlardı... 🤣 Üye ve açılan konu sayısı o zamana göre 20-25 kat artmıştır. :D

Beğeni sistemini kaldırarak en doğrusunu yaptılar.

1- Forum dışında gruplaşıp bu grupları kendi amaçları için kullanan art niyetli üyelerin önüne geçildi çok büyük oranda. Yazdığı mesajların gruplarda linkini vererek beğeni ve mesaj kasan, organize linç topluluğu kuranların büyük oranda önüne geçildi. Yönetime girdikten sonra gruplarına bilgi sızdırıp moderasyon ekibine karşı art niyetli kovdurma çabası içinde olanlar büyük oranda yok olacak.

2- Açılan bir konuda beğeni sayısı fazla olduğu için daha doğru tavsiye verenler varken bile lafını dinletiyordu çoğu kişi. Bunun da büyük oranda önüne geçildi, artık çözüm ve makale gibi yönetimin kontrol edebileceği sistemlerle laf dinletirler. En azından hak edenler daha fazla oranda dinlenirler.

3- Yönetim bu gruplaşmalar dışında çift hesaplarla kendine beğeni atanları takip ederek ek bir vakit kaybı yaşamayacak. Çünkü çift hesap açmanın artık bir anlamı kalmadı, zaten yakalanıyorlardı şimdi haksız yere çözüm işaretleyen hesaplar tek bir raporla komple uçurulacak. Aramaya gerek kalmadan kendileri ben buradayım diye bağıracaklar.

Burası şahsi girişimle kurulmuş, mali olarak riskinin altına giren biri tarafından kuruldu. Buranın demokratik bir yer olacağını sanan büyük oranda yanılıyor, yönetim ayıp olmasın diye nabız tutar en fazla ama yine kendi bildiğini yapar. Sanki işin mali riskini yüklenen sizlermiş gibi bir de söz hakkı istiyoruz diyerek burayı serbest bir çiftlik sanmanız çok komik. Platform özel bir platform, kuralları da belli. Kurallar işine gelmeyen de başka alternatiflere gider, bu kadar basit.

100 kere beğeni olayı hakkında kötü yorum yaptılar. İstemiyoruz diye. Çoğunluk bu fikri desteklediyse ve yönetim uygun gördüyse yapacak pek bir şey de yok aslında. Hayırlısı olsun.

Artık sebebi ne bilmiyorum o kadar sayfa tartışılmasına rağmen ama tek bir şey biliyorum. Birkaç grup yüzünden gerçekten bir sistemi kaldırmak ne kadar mantıklı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı