Belirsiz zamanlarda bilgisayar reset atıyor

eceakkuş

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayar belli olmayan aralıklarla kapanıyor açılıyor. Masaüstünde ya da oyundayken neden yaptığını nasıl bilebileriz? Ekran kartı ya da PSU'dan şüpheleniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar oyunda ya da masaüstünde fark etmeksizin reset atıyor ne zaman olacağı belli olmuyor. Acaba yardım edebilir misiniz? PSU'yu garantiye gönderdim sistem özelliklerini yazarım isterseniz. @BilgisayarKurdu @MayCrasH.
psu da sorun varsa fan yavaş döner veya çalışmaz, eğer sorun yoksa büyük ihtimalle ramlerinden birisi mavi ekrana düşüyor restart atıyordur veya durduk yere donuyor ve restart atıyor ise hardiskin badsector oluşmuştur. kontrol eder misin?

@blacktiger5 HDD olmadan önce SSD vardı SSD varken de mavi ekran yedim RAM'leri Memtest ile taramıştım BIOS flash bellek ile hata falan çıkmamıştı. Bitane RAM'i sonradan almıştım ondan sonra sorunlar başladı diye hatırlıyorum belki psudur sıklaşmaya başladı reset abim söktü PSU yolladım garantiye 22 gün kalmıştı garantisine çoğu kişi aynı sorundan muzdarip. PSU değiştirince düzelmiş ama donma yok PC'de.

@blacktiger5 HDD olmadan önce SSD vardı SSD varken de mavi ekran yedim RAM'leri Memtest ile taramıştım BIOS flash bellek ile hata falan çıkmamıştı. Bitane RAM'i sonradan almıştım ondan sonra sorunlar başladı diye hatırlıyorum belki psudur sıklaşmaya başladı reset abim söktü PSU yolladım garantiye 22 gün kalmıştı garantisine çoğu kişi aynı sorundan muzdarip. PSU değiştirince düzelmiş ama donma yok PC'de.
donma kitlenme yoksa ise hdd yi en son alıp ilk önce ramleri çıkar tek tek çalıştırıp uzun süre karşılaşıyor musun ona bak birisi arıza verecek eğer vermiyorsa onuda eleyebilirsin. psu nun markası ne kaç watt
donma kitlenme yoksa ise hdd yi en son alıp ilk önce ramleri çıkar tek tek çalıştırıp uzun süre karşılaşıyor musun ona bak birisi arıza verecek eğer vermiyorsa onuda eleyebilirsin. psu nun markası ne kaç watt?

Xigmatek 2 yıl olacak neredeyse 600W+80 Plus. Kasayla birlikte almıştık .
psu testi nasıl yaparsın kapat pc yi açılışta eğer fan dönüyor sonra yavaşlıyors bozulmuştur bir kontrol eder misin eğer psu nun fanı açılıştan 5-10 dk sabit hızda dönüyorsa sağlamdır tabi pc de açılması lazım kontrol eder misin?

@blacktiger5 @Murat5038 PSU fanı dönerken bir şeye sürtüyormuş gibi geliyor fanı bozulmuş sanırım cızırt cızırt ediyor bazen yapıyor bazen yapmıyor sizin arızalı dediğiniz parça varsa onu da yollarım servise yap dediğiniz şeyler varsa yaparım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı