BenQ XL2411 monitörde 144 Hz için dönüştürücü önerisi

Şimdilik 60HZ kullan, bir bakayım internet alemine, neler var diye. Bize de çok absürt dönüştürücüler lazım oluyor ve inan kalitesiz dönüştürücüler yüzünden müşterilerin önünde bile sorun yaşadığımız oluyor :)

Kaliteli markaların ürünlerine bir bakayım bugün iletirim.
 
Konuda da belirttiğim gibi aralarındaki fark nedir?

Ayrıca internetten dönüştürücülere baktığımda aktif DVI-D dönüştürücülerin dişi ucu aşağıya eklediğim fotoğraftaki gibi karşıma çıkıyor. Diğer fotoğrafta normal Dual-Link DVI-D kablonun erkek ucu.

Şimdi bu fotoğraflarda gördüğümüz kablo uçları birbirine bağlanabilir mi ve hiç bir sorun çıkmadan kullanılabilir mi?

Yoksa bağlantı uçları illa birbirinin aynısı mı olmalı? @BilgisayarKurdu
Eki Görüntüle 245542 Eki Görüntüle 245543

@BilgisayarKurdu kardeşim şu konuya da bi baksan ;)
 
Konunun linkini atmamışsın ancak ben buradan bilgilendirmesini yapayım. Sana zahmet o konuya, benim yorumumu alıntı yaparak taşı.

Aşağıda gördüğünüz, sol tarafında 4 adet pin bulunan giriş DVI-I yani hem analog hem dijital veri aktarımına olanak sağlayan dijital veri yoludur. Tek çizgi olsa, 4 tane pin olmasa DVI-D olurdu ve yalnızca Dijital veri iletebilirdi.

7801.dvid.gif


Soruna gelecek olursak, resimlerdeki DİŞİ DVI-I Dual Link kablo ile erkek DVI-D kablo sorunsuzca birbirine bağlanabilir ve görüntü alınabilir. İkisi de DUAL LİNK ise, sağdaki pin sayıları yüksek ve boşluksuz ise Dual Link DVI'ın sunmuş olduğu çözünürlük ve tazeleme hızlarından da faydalanabilir.

Ancak tam tersi yani Erkek DVI-I kabloya dişi DVI-D kablo takılamaz, uyuşmaz, fiziksel olarak birbirine oturmaz.
Aynı şekilde Dişi Single Link kabloya da Erkek Dual Link kablo takılamaz.
 
monster tulpar t5 v13.1.1 kullanıyorum cihaz uzerinde 2 adet mini displayport ve hdmi var. aldığım monitör benq xl2411 dvi-d ve hdmi içeriyor açıkçası 144hz alabilirim diye düşünüyordum onun için monitöre bu kadar para verdim ancak hdmi üzerinden 60hz alabiliyorum. burada ki arkadaşın dönüştürücü aradığını görünce minidisplayportu dvi-d ye dönüştürüp 144hz alabildimi diye merak ettim?
 
HDMI ile 120Hz alabilmen gerek. Aldığın kablonun HDMI 2.0 olduğundan emin ol. O arkadaş sanıyorum çevirici kullanmak istemiyordu. Mini DP'den DVI-D bir çevirici ile 144HZ alabilmesi gerek.
Ben zaten çok dikkat ediyorum bu monitörü kimseye tavsiye etmiyorum DP olmadığı için.
 
monster yetkili servisini aradım cihazin üzerinde hdmi 2.0 olduğunu söyledi hdmi la 120Hz alabilirsin dedi. monitörü bilmiyorum isim söylemek doğru mu ama hepsiburadadan almıştım black friday de geldi ertesi gün iade olarak gönderdim süreci buraya yazarım umarım başka kimse benzer bir sorunla karşılaşmaz iade kabul edilmezse şayet hdmi la 120 hz kullanmaya çalısacağım. Sizi çok meşgul etmiş oldum ama bir şey daha danışmak istiyorum cihazın üzerinde minidisplayport var söylediğim gibi eğer monitörüm iade olarak kabul edilirse piyasada minidisplayport olarak çok fazla monitör seçeneği yok o zaman displayport olan bir monitör aldığım zaman onu nasıl kullanabilirim mini displayport bağlantisi ile yada sadece minidisplayport olan ürünlerden mi seçmem gerekiyor, siz olsanız tepki süresi 1ms 144hz 24 inç bir monitör almak isteyenlere ne önerirsiniz mini display port için?
 
Öncelikle Hepsiburada'da 14 gün içerisinde aldığınız bir ürünü (bazı ürünler hariç sanıyorum) iade edebiliyorsunuz. Ben 1 hafta kullandığım monitörü geri vermiştim. Ayrıca ben kablodan bahsetmiştim. Kablolarda da versiyon oluyor. Eski bir kablo ise 120HZ alamayabilirsin. Eskiden kastım versiyon olarak.
Mini display port monitör aramana gerek yok, 2 çıkışta dijital olduğundan aktif bir dönüştürücü bile gerekmiyor.
Dark 1.5 Metre Mini DisplayPort - Display Port Kablo (Altın Fiyatı
Bütçeyi belirtirseniz bir monitör tavsiye edebilirim elbette.
Viewsonic XG2401 24" 1ms (2xHDMI+Display) Full HD Freesync Fiyatı
 
Son düzenleme:
Anladım söylemek istediğinizi yalnız bir kaç forumda hdmi girişinin de yeni versiyon olması gerektiği yazıyordu onuda öğrenmiş oldum anlamında yazdım. Bütçe olarak 2.000 tl civarı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı