BenQ XL2566k 360Hz vs ASUS ROG Swift PG259QNR 360 Hz

Daha fazla  
Hocalarım merhaba,

Dün bir konu açmıştım ve 12-13K bütçede ASUS ROG önermişti herkes. Merak ettiğim konu BenQ ve ASUS 360 Hz monitörleri arasında panel dışında ne gibi farklar var ve bu fiyat farkı değer mi? CS için hangisi tercih edilmeli?

Teşekkürler.

Peki hocam CS için TN panel daha mantıklı değil mi? Veya panel farkı o kadar oyunu etkilemez mi diyorsunuz?
TN panelin tek esprisi gecikme değerlerinin çok iyi olmasıydı. Ancak artık gelişen teknoloji ile birlikte standart kullanıcının fark edemeyeceği değerlere indi gecikme farkı. Ayrıca Asus'un bu modelinde Fast IPS kullanılmış, emin olun aradaki gecikme farkını anlayamazsınız. Bu nedenle ucuz bir model almadıkça ya da profesyonel oyuncu olmadıkça TN panelin hiçbir albenisi kalmadı.

Biri TN panel biri IPS. Şu zamanda TN panel alınmaz. Asus genel olarak daha iyi zaten üstüne panel farkı eklenince fark daha da açılıyor. Asus alın geçin direkt bence.
BenQ TN'i senin mahalle arasında internet kafelerde gördüğün 1000₺lik TN panellere benzemez. Asıl alınabilecek tek TN panel monitör BenQ'dur. Sıfır ghosting, motion blur ve en düşük gecikme BenQlarda oluyor. Ürün isminde yazan 1ms gerçek değer değil, minimum 1ms. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Esenlikler diliyorum.

Tartışılacak iki monitör.
BenQ sıf FPS oyuncularının tercih edebileceği bir monitör. Günlük kullanıma bağlı bir özelliği yok. En kaliteli TN panellerden biridir.
Düşük input lag ve tepkime ile çoğu oyuncuya hizmet eden güce sahip.
2.7 ms tepkime süresi ve 0,5 overshoot oranı var.

ASUS ise günlük kullanımı da içinde barındıran IPS bir panele sahip.
Renk ve görüş açıları BenQ'ya göre daha fazla.

Oyunculuk açısından ASUS'un olumsuz bir yönü var. Overshoot oranı %14.
Tepkime süresi düşük ama dengelemek için OverDrive açmak gerekebilir.

TN panelin tek esprisi gecikme değerlerinin çok iyi olmasıydı. Ancak artık gelişen teknoloji ile birlikte standart kullanıcının fark edemeyeceği değerlere indi gecikme farkı. Ayrıca Asus'un bu modelinde Fast IPS kullanılmış, emin olun aradaki gecikme farkını anlayamazsınız. Bu nedenle ucuz bir model almadıkça ya da profesyonel oyuncu olmadıkça TN panelin hiçbir albenisi kalmadı.

Extreme seviye gecikme ayarında Asus'da overshoot olduğunu incelemede de belirtmişler zaten. Overshoot olmayan model için Asus yerine Alienware AW2521H önerilmiş. TN hala daha iyi incelemede de görülüyor. AW2521H ise ne yazık ki TR stoklarında yok. Asus'u Normal gecikme ayarında kullanan diye belirtmişler ghosting yüzünden.

BenQ TN'i senin mahalle arasında internet kafelerde gördüğün 1000₺lik TN panellere benzemez. Asıl alınabilecek tek TN panel monitör BenQ'dur. Sıfır ghosting, motion blur ve en düşük gecikme BenQlarda oluyor. Ürün isminde yazan 1ms gerçek değer değil, minimum 1ms. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Esenlikler diliyorum.
Kimse zaten BenQ TN panel ucuz, kalitesiz demedi zaten. Aradaki gecikme farkı için, IPS'in görüntü kalitesinden feragat etmeye gerek olmadığını söyledim. Herkesin kendi fikri tabi ben IPS panel tercih ederdim. Ancak yorum yapmadan önce okuduğunuz mesajları iyi anlamınızı tavsiye ederim.

Kaldı ki gecikme değerleri aynı ya da iki ürün de 1 ms gecikme değerinde olduğunu söylemedim. Dolayısıyla mesajımı tekrar okumanızda fayda var. İyi günler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı