BenQ Zowie XL2411K - En İyi Ayarlar

Maalesef kardeşim. Senin de söylediğin gibi başka monitor almayın diyordum çevremdekilere şuanda uzak durun diyorum. Saçmalık. 240 hz olan XL2546K modeli alınabilir belki hertzden dolayı çok fark edilmez diye bilmiyorum. Ve yine söylediğin gibi PUBG oynamak tamamen rezalet. Gözüm kanıyor başım ağrıyor renkler zaten kötü sağa sola döndükçe iğrenç bir hal alıyor. Bir de fps 144 altına düşüp çıktıkça takılma yırtılma oluyor. Ama off yapınca bile görüntü kötü ama inan high veya premium kadar değil.

Hocam maalesef haklısınız. Bende fareyi oynatırken bile hissediyorum. Arkadaşımda farklı marka düz monitörler var. Bu teknolojilerin hiç birisi yok ve böyle bir ghosting de yok. Bende anlayamıyorum hep gözümden kaynaklı olduğunu düşünüp monitör hakkında iyi konuşmaya devam etmiştim. Tek bu yönde hisseden ben değilmişim. Fareyi hareket ettirirken arkadan gelen gölgeleme kullandığım diğer monitörlerde bu kadar hissetmiyorum. Bu gölgeyi görmemek içinse dyac şart ve bunda gamayı düşürüyor. İlginç bir pazarlama şekli olmuş.
Acaba diyorum bizim gözler mi bozuk veya bir ayarımız mı yanlış? Çünkü genel bağlamda marka başarılı. Görüntü netliği de çok iyi. Bu açıdan benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hareket ederken bir blurluk geliyor ama diğer monitörlerde bunu hissetmiyorum. Bu hissiyat kalkarsa iyi. Pivot olması ve tasarımı bakımından 10 puanlık bir ürün aslında.

Kesinlikle tasarım olsun pivot özelliği olsun verdiği renkler olsun ben de severek aldım. Fakat ah şu baş belası ghosting...
Sorunun bizim gözlerle alakalı değil hocam o konuda emin olabilirsin .
Benim 12 yıllık (2010 üretim) bir emektar var bundan önce kullanıyordum. Böyle bir şey yaşamıyordum.
(Benim namıdiğer emektar)

@BenQ Türkiye Merhaba. Altta markasını yazmış olduğum monitöre sahibim. Hangi ayarı yaparsam yaparım renkler bir garip gelmekte. Önereceğiniz bir ayar var mı? Bir de ekran kartım GTX650 olduğundan dolayı bu renk anormalliğini yaşamam normal olabilir mi? Monitörümde ölü piksel yok. Başka bir sorunu olabilir mi sizce? Teşekkürler

BenQ Zowie XL2546​

bilgiler için teşekkürler ama bi soru sorucam valorant oynuyorum ve ben nvdia ayarıda yaptım ayarları aşağıya yazcam acaba güzel'mi yada değişiklik yapmalımıyım

renk kanlı : tüm kanallar
aydınlatma 60
kontrast 50
gama 0,89
digital vibrance 90
renk tonu 7

fikirlerini yazarmısın

Ayarlar hoş görünüyor fakat bu xl2411k modelinde freesync ve g-sync var mı ?

dyac neden off hocam?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…