Benzinli arabalarda duruş nasıl yapılır?

Bir de motor tekeri çevirince fren yapınca motoru zorlarmış 😄.

Hocam bende onu anlamadım? Zaten arabada olan bir şey, motoru zorlar ise neden yapsınlar ki? :D

Hocam bende onu anlamadım? Zaten arabada olan bir şey, motoru zorlar ise neden yapsınlar ki? :D
Birşey bildiği yok arkadaşın. En prof. şoföre sor yine benim söylediğimi söyler ki ben İstanbul’da şehirler arası 13 senelik şoförüm aktif araç kullanırım.

Arkadaşlar ne olursa olsun ilk debriyaja basılmaz. Fren mesafeni uzatırsın duracağın yerde duramayabilirsin bu da kazaya sebebiyet verir bununda örnekleri çoktur.

Yukarıdaki videoda ilk önce debriyaj diyor. Bir üzerine tıklar mısınız videonun. (direk o andan başlacak video)

Bir şey bildiği yok arkadaşın. En prof. Şoföre sor yine benim söylediğimi söyler ki ben İstanbul'da şehirler arası 13 senelik şoförüm aktif araç kullanırım.

O zaman yapmamız gereken: Frene basmak, araç titremeye başlayınca (devir 1000'in altına düşünce) debriyaja basmak ve durdurmak. Benim anladığım bu. Doğru mudur?

Yukarıdaki videoda ilk önce debriyaj diyor. Bir üzerine tıklar mısınız videonun. (direk o andan başlacak video)

O zaman yapmamız gereken: Frene basmak, araç titremeye başlayınca (devir 1000'in altına düşünce) debriyaja basmak ve durdurmak. Benim anladığım bu. Doğru mudur?
Aynen öyle arkadaşım mümkün olduğunca debriyaja basmadan fren yapılır en son araç vites değiştirmek ister veyahut stop etmemek için debriyaja basılır. O videoda da yanlış anlatıyor. Hiçbir zaman ilk debriyaja basılmaz.

Aynen öyle arkadaşım mümkün olduğunca debriyaja basmadan fren yapılır en son araç vites değiştirmek ister veyahut stop etmemek için debriyaja basılır. O videoda da yanlış anlatıyor. Hiçbir zaman ilk debriyaja basılmaz.
Çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı