Beslenme programı tavsiyesi

Daniel59

Decapat
Dostlar, iyi günler spora yeni başladım. Beslenme programı yapmayı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

1.65 boy 61.5 kilo yaş 16 haftada 4-5 gün antrenman yapıyorum (kiloma göre daha şişkin duruyorum büyük ihtimal yağlıyım).

300 gram pirinç veya makarna.
300 gram tavuk göğsü.
2 muz.
30 gram fıstık ezmesi.
3 dilim kepek ekmeği.
Öğünlerde biraz yeşillik (domates marul)
Hafta sonları 2 yumurta (hafta ici okula gıttıgım ıcın sabahları yapmaya vaktım olmuyor)

1 günde yediklerim bunlar. Sizce iyi mi? Yoksa değiştirmem gereken bir şey var mı?

Spora başlayalı 5 gün oldu, 5 gün boyunca bu şekil beslendim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar, iyi günler spora yeni başladım. Beslenme programı yapmayı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

1.65 boy 61.5 kilo yaş 16 haftada 4-5 gün antrenman yapıyorum (kiloma göre daha şişkin duruyorum büyük ihtimal yağlıyım).

300 gram tavuk göğsü.
2 muz.
30 gram fıstık ezmesi.
3 dilim kepek ekmeği.
Hafta sonları 2 yumurta (hafta ici okula gıttıgım ıcın sabahları yapmaya vaktım olmuyor)

1 günde yediklerim bunlar. Sizce iyi mi? Yoksa değiştirmem gereken bir şey var mı?

Bu siteye değerlerini gir hesapla de karşına hedefine göre kaloriler çıkacak atıyorum bmr ın 2000, yağ yakmak istiyorsan 1800 kalori alacaksın gibi. Ordan çıkan kaloriyi bul. Bu kaloride beslen. Kilo başı yaklaşık 2 gram protein ve kilo başı yaklaşık 0.75 gram yağ alacak şekilde kendine en uygun programı yap. Ayrıca benden tavsiye 2 muz yeme her gün ciddi bağırsak sıkıntılrı yaşarsın. Günde bir ye yanına başka meyveler koy günde 2-3 porsiyon meyveyi geçme. Ayrıca her gün muz yeme bana kalırsa. Fıstık ezmesini de geç onun yerine ya kavrulmamış kuruyemiş ye kabuklu ceviz gibi ya da zeytinyağı tüket daha faydalı.

300 gram tavuk göğsü.
2 muz.
30 gram fıstık ezmesi.
3 dilim kepek ekmeği.

Çok kötü bir beslenme listesi. Diyetinde hiç lif ve A, C, E ve K vitamini yok. Ayırca magnezyum ve kalsiyumunda az. Sana önerim ekmek arası fıstık ezmesini bırakıp onun yerine 100gram haşlanmış kırmızı mercimek ve günün herhangi bir zamanında şu karışımı yapıp 2-3 seferde kafaya diklemen: 2bardak su, 10gram maydanoz, 40gram salça, 100gram havuç, 30gram keten tohumu. Su, salça, havuç ve maydanoz 15dakika kaynasın sonra Blender'dan geçir. Elini yakmayacak sıcaklığa gelince öğüttüğün keten tohumunu içine kat ve kafaya dikle. Ayrıca günde 2muz yerine 1muz yemen ve yanına C vitamini içeren bir meyve veya kırmızı biber yemen daha iyi olacaktır. Şu an 100gram kırmızı biber yiyerek C vitaminini alabilirsin havalar soğuduğu için kırmızı biber kalkınca onun yerine 250gram portakal veya 150gram kivi yiyebilirsin. Bütün makro ve mikronu bu siteden takip etmeni öneririm Cronometer: Eat smarter. Live better.. Sana ana protein ve karbonhidrat kaynağını değiştirmeden daha iyi bir liste yaptım. Sabahları o yediğin muzu yulafın üstüne doğrarsın istersen elma gibi bir meyve daha doğrayabilirsin.

Dosya Ekleri

• 2024-09-21_12-31-16.png
    2024-09-21_12-31-16.png
    344,1 KB · Görüntüleme: 46

Bu siteye değerlerini gir hesapla de karşına hedefine göre kaloriler çıkacak atıyorum bmr ın 2000, yağ yakmak istiyorsan 1800 kalori alacaksın gibi. Oradan çıkan kaloriyi bul. Bu kaloride beslen. Kilo başı yaklaşık 2 gram protein ve kilo başı yaklaşık 0.75 gram yağ alacak şekilde kendine en uygun programı yap. Ayrıca benden tavsiye 2 muz yeme her gün ciddi bağırsak sıkıntılrı yaşarsın. Günde bir ye yanına başka meyveler koy günde 2-3 porsiyon meyveyi geçme. Ayrıca her gün muz yeme bana kalırsa. Fıstık ezmesini de geç onun yerine ya kavrulmamış kuruyemiş ye kabuklu ceviz gibi ya da zeytinyağı tüket daha faydalı.

Yardımınız için teşekkürler.

Çok kötü bir beslenme listesi. Diyetinde hiç lif ve A, C, E ve K vitamini yok. Ayırca magnezyum ve kalsiyumunda az. Sana önerim ekmek arası fıstık ezmesini bırakıp onun yerine 100gram haşlanmış kırmızı mercimek ve günün herhangi bir zamanında şu karışımı yapıp 2-3 seferde kafaya diklemen: 2bardak su, 10gram maydanoz, 40gram salça, 100gram havuç, 30gram keten tohumu. Su, salça, havuç ve maydanoz 15dakika kaynasın sonra Blender'dan geçir. Elini yakmayacak sıcaklığa gelince öğüttüğün keten tohumunu içine kat ve kafaya dikle. Ayrıca günde 2muz yerine 1muz yemen ve yanına C vitamini içeren bir meyve veya kırmızı biber yemen daha iyi olacaktır. Şu an 100gram kırmızı biber yiyerek C vitaminini alabilirsin havalar soğuduğu için kırmızı biber kalkınca onun yerine 250gram portakal veya 150gram kivi yiyebilirsin. Bütün makro ve mikronu bu siteden takip etmeni öneririm Cronometer: Eat smarter. Live better.. Sana ana protein ve karbonhidrat kaynağını değiştirmeden daha iyi bir liste yaptım. Sabahları o yediğin muzu yulafın üstüne doğrarsın istersen elma gibi bir meyve daha doğrayabilirsin.

Vitamin konusundaki eksikliğimi Proteinocean'dan vitamin alarakta tamamlayabilir miyim?

Vitamin konusundaki eksikliğimi Proteinocean'dan vitamin alarakta tamamlayabilir miyim?

Bence 2-3 hafta takılın sonra bir kan tahlili yaptırın sağlık ocağında veya dahiliye bölümünde(Dahiliye daha kapsamlı bakar) oradan edindiğiniz bilgiler ışığında takviye gıda alacaksanız alın. Aksi takdirde paranız boşa gidebilir örneğin çoğu kişi popüler ve influencerlar şişiriyor diye ZMA alıyor ama tahlil yapsalar %80 inde değerler normal çıkacak. Bu gibi durumlarda boşuna paranızdan olursunuz.
Tahlil sonucunuz doğrultusunda ne eksikse takviye olarak alabilirsiniz.

Evet tamamlayabilirsin ama vitaminler sadece hayatta kalmanı sağlar aslında asıl yararı vitamini aldığın yiyeceklerin içinde ki diğer bileşikler verir. Sen havuç yerine a vitamini biber yerine C vitamini maydanoz yerine k vitamini takviyesi alırsan sadece hayatta kalmış olursun bu besinlerin diğer faydalarını alamazsın ayrıca daha pahalıya gelir. Paran var mı? Attığın takviyeler hem pahalı hem de verimsiz takviyeler. Alman gereken 4takviye var bunlar: B12, D vitamini, selenyum ve iyot. Eğer her gün biber veya meyve yemekle uğraşmak istemiyorsan toz formda C vitamini de alabilirsin.
Benim aldığım ürünler: https://www.hepsiburada.com/venatur...PQWEI?ozellik=&keywords=&magazalar=Dermoaktif

Selenyum 2günde bir yut. B12 hapın yarısını ısır, dişinin ucunda tükürüğünle çiğne yok olana kadar yoksa hapın etkisi olmuyor o yüzden insanlar dil altı alıyor. Böyle yaparsan 1hap sana 2gün yetecektir, hapın diğer yarısını küçük bir selpak parçasına sar koy bir kenara ve eğer b12 çok düşükse iğne ile verirler onu yaptırmamazlık etme iğneden sonra b12 hapına başlarsın. İyotu da haftada 1kere 1damla 1su bardağına damlat iç. D vitaminini eczaneden alacaksın eğer D vitaminin düşük çıkarsa iğne vururlar ya da 20bin ünitelik haplar var onları yazdırırsın sağlıkocağında yağlı bir şeyin yanında mesela keten tohumlu o içeceğin yanında içersin. Vucuduna yağ almadan içersen bir işe yaramaz. Eğer C vitamini almak istiyorsan şu toz olanlardan al ekmek içini ıslatıp arasına çay kaşığının ucuyla C vitaminini koy sonra ekmeği birleştir C vitamini arada kalsın hap içer gibi yut. Bu kadar koyacaksın. Tabii ben öğrenci olduğunu ve ailenin zengin olmadığını varsayarak bütün bunları yazdım senin paran varsa C vitamini tableti de alabilirsin veya dil altı B12 de alabilirsin orası sana kalmış.

Dosya Ekleri

• photo_2024-09-21_14-12-44.jpg
    photo_2024-09-21_14-12-44.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı