Pre workout spordan önce tüketilen motivasyonda ve performansta artış sağlayan supplementtir. İçinde beta alanin de bulunur beta alanin, performansında artış sağlar. Çok beta alanin kısa süreli kaşıntı yapar söyleyeyim. Ayrıca alacağın pre workout ta 5000 mgdan az beta alanin varsa pek önermem. Ama beta alanini tek başına almana da gerek yok pre workout al gitsin.
Pre workout enerji verir kaşıntı yapar ağırlık bastıkça bir his olur kulak memelerin uyuşur çok tatlı bir his ancak bağımlılık yapar.
Lakin içeriği az bence beta alanin okey 4000-4500mg ancak sitrülin az 1mg var ben 1 pre workout içine 5gram daha sitrülin koydum daha iyiydi ileride beta alaninle karışım yapacağım.
Hocam beta alanin ve sitrülin malat aldım kutu ikisini karıştırdım beta alanin 6gsitrülin 6G aldım çok mu fazla? Yorulmadım hatta ağrımda yok gibi normal mi? Halbuki ağırlık arttırdım göğüste ve önkolda ama ağrım yok.
Pre workout içinde 3G beta alanini unuttum yani 9G beta alanin 6gsitrülin aldım ( tek seferlik birdsha böyle hata yapmam dalgınlığıma geldi) + 5G creatin kullandım kalp krizi geçirir miyim hafif kalbim çarpıyordoğru kullanımı söylerseniz çok sevinirim internette 3-4G beta, 5-6g sitrülin alın diyor ancak kaç gün almalıyım ara veriyor muyuz?
Not: Günde 3-3.5 litre su içiyorum.
Su ayarlı ancak beta alanin 4gr yetmiyor 20 dakikada geçiyordu beta alanin denildiği gibi 5gr yetiyor sitrülin malatıda 4-5 gr alıyorum daha iyiydi.Doz kişiden kişiye değişiyor her suplementte, ama organlarını uzun vadede kötüye etkileyebilir. Riske gerek yok yavaş geliş sağlam geliş.
Beta alanin kas ağrısına sebep olan laktik asidi bastırır ve saha dayanıklı olursun hem antrenman içinde hem de sonrasında. Günlük almanıza sakınca yok ama bunu bir test etseniz daha iyi olur mesela bir gün o karışımı içmeyin ve antrenmanın nasıl geçtiğini içtiğiniz hale kıyaslayın. Ya da o karışımı 1 ölçek değil de yarım ölçek tüketin zaman sizin deneyin yanılın. Kalp çarpıntısı yaşamak havalı gelebilir ama bir soruna işaret edebilir hastanelere düşersiniz yapmayın etmeyin. Su içmeye devam sizi rahatsız etmeyecek kadar derecede ama Max seviyede su içmeye çalışın mesela 6litre içtiğim dönem zırt pırt lavaboya gitmem gerekiyordu, dışarı çıkarken cüzdanda 50 lira hep bir köşeye koyardım dışarıda WC'ye giderim diye. Litreyi kendinize göre ayarlayınmin 2.5l diyebilirim.
Beta alaninin yaptığı kaşıntı hissiyatına hiç alışamadım sanırım. Ya da aralıklı kullandığım için oldu hep kaşıntı yaptı bende. Ve bu bir sorun değilki çok haşır haşır bi kaşıntı olmuyor yani aksine tatlı bir kaşıntıSu ayarlı ancak beta alanin 4gr yetmiyor 20 dakikada geçiyordu beta alanin denildiği gibi 5gr yetiyor sitrülin malatıda 4-5 gr alıyorum daha iyiydi.
Tek kafama takılan bu karıncalanma hissi 7 gün alanlarda olmuyormuş vücut alışıyormuş.
Hiç almasam antrenmanda esnediğim oluyor![]()
Evet dün 6 gram beta aldım gece yatarken bile karıncalanma vardıBeta alaninin yaptığı kaşıntı hissiyatına hiç alışamadım sanırım. Ya da aralıklı kullandığım için oldu hep kaşıntı yaptı bende. Ve bu bir sorun değilki çok haşır haşır bi kaşıntı olmuyor yani aksine tatlı bir kaşıntı
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.