Beyazıt Kapalı Çarşı'da çatışma çıktı

TV'deki polisiye dizilere benziyor video.

Konuya girmeden önce kesin şartlı sığınmacıların başının altından çıkmıştır dedim bu olay ama videoyu izleyince de şok oldum.

Esnaf, çatışmaya girmiş olan polise ayakkabı fırlatırken küfrediyor.
Yaralı polisinden belinden silahı alan sivil ateş ediyor ve sivil ateş ederken, sivili geriye doğru çekerek müdahele ediliyor.

Kelimenin tam anlamıyla kaos hakim olaya.
 
İnsanlar polisliği sigortam olsun, düz işim olsun diye oluyor herhalde. Her sınavı ezberleyen polis olmamalı, YKS, MSÜ, KPSS' de geçerli. Eğitimini ver, gerekli kanunlarla polisi güvence altına al, bu kadar.

Önce PP' yi değiştirmekle başla derim. Resmini koyduğun kişi iyi ki senin gibi düşünmemiş.
Ne yani, bilgisiz ve eğitimsiz bir polis halkı korumuyor, halkta kendini koruyor diye halk mı suçlu burada?
 
@furkii06 kusura bakmayın hocam yanlış yorumu cevaplamışım, bunu cevaplayacaktım :
Helal mi olsun? Polisten silahı çalıp rastgele önüne bile bakmadan ateş açıyor. Sivil birine gelseydi de helal mi olacaktı? Hadi onu geçtim adamı geriye doğru çekiyorlar adam aldırış etmeden nişan bile alamadan rastgele sıkıyor. O çekilme anında o dengesizlikle yerdeki polisi orda ki esnafları bile vurabilirdi. Oyuncak değil bu al eline rastgele sık.
 
Türkiye'de polisin yetkileri bayağı yetersiz. ABD'de ki gibi gerekirse direk vur yetkisi verilmeli polise.

Polis dokunulmazlığı yok. Üstüne en ufak bir olayda hemen polis sosyal medyadan linç yiyor adı sicili ifşa ediliyor.
Bir kişi polis üniformasını göre göre ateş edebiliyorsa onu canlı yakalamıyacan benim düşünceme göre.
Not: Bu habere çeşitli haber sitelerinden baktım hiçbir haber sitesin de Suriyeli lafı geçmiyor mülteci lafı geçmiyor bu yabancı uyruklu oldukları nereden çıktı. Video içinde konuşmalar da hep Türkçe.

Valilik açıklaması husumetli iki esnaf grup diyor.

Açıklama şu şekilde:

"Bugün saat 10.30 sıralarında Fatih İlçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesi'nde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür.

Olaya müdahale eden 1 polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acıl Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir.

Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir."
 
Bu yeni yetme polisler ancak üniforma giyip sağda solda karı kiz peşinde koşuyorlar. Yüzde doksani böyle beceriksiz. Zaman içinde meslek içi eğitim almalari ya da en azından bireysel gelişim cabası içinde olmaları gerekirken çoğu da uğraşmıyor. Yazık gerçekten.
 

Geri
Yukarı