Beyin göçü yaşıyorum

Ankara 06

Decapat
Makaleler
1
İnternette +90 diye bir kanal buldum. İzlemeye başladım. Ülkenin en prestijli ünüversitelerinden iyi notlarla mezun olmuş işsizler var. Kendi kendime dedim. Ben bu kadar üst seviyeye çıkamam. İstediğim tüm mesleklerde (savcı, hakim, arkeolog) çalışanların belki yarısı torpilli hiçbir niteliği olmayan şahıslar. Sonra izlemeye devam ettim, adam diyor ben şu şu ülkede okuyorum. Part time çalışıyorum hem kendi tüm ihtiyaçlarımı karşılıyorum hem de haftalık (aylık da olabilir yalan olmasın) 600 Euro param artıyor dedi. Geçen yaz 1000 Euro'ya peugeot 208 aldım diyor çıldırıyorum. Bir bu değil çok var böyle. Şimdi zaten beyin benden göçtü bu gece, ben nasıl giderim yurt dışına?

O kadar kolay olsa bende giderim, Almanya'da yaşamak kolay mı zannediyorsun, sırf Almancan var diye seni neden alsınlar? Almanya gibi güçlü ülkeler dondurma verir gibi vatandaşlık vermez. Senin gibi birsürü genç var Almanya'da yaşamak isteyen, senin farkın nedir?

Bugün matematik çalışacaktım, hemen Almanca'ya döndüm. Almaya'da zaten 3 4 milyon Türk var biri de bağrına basar part time iş verirdi diye umuyorum.

İngilizce veya almancabilmek 21. yüzyıl için zaten standart bir durum. 90'lar veya 2000'lerdeki gibi parmak ile gösterilen insanlar geride kaldı. Birçok dil önemli alanlarda ortak olduğundan onları bilmeniz ekstra sayılmıyor maalesef, bir farkınızın veya mertebenizin olması yararınıza olur.
Mertebeden kastım, üniversite mezunu mühendis vb. alanlarda...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün matematik çalışacaktım, hemen Almanca'ya döndüm. Almaya'da zaten 3 4 milyon Türk var biri de bağrına basar part time iş verirdi diye umuyorum.

Hevesinizi kırmak istemem ama "hemşehri hemşeriyi gurbette sopalar" diye bir laf var. Türk olduğunuz için bayağı sömürülebilirsiniz.
Avustralya ve Kanada akademik açıdan iyiyseniz tercih edilebilirdi ama matematik çözmeyi bıraktım demişsiniz o zaman akademik olarak kötüyseniz anca inşaat işçisi olarak başvuru yapabilirsiniz Alamanyaya, ona da ne kadar kabul edilirsiniz bilemem.
Bir alanda uzmanlaşsanız en basitinden bir marangozlukta, tamircilikte uzmanlaşsanız; gelişmiş ülkelerde bu alanlarda da çok iyi para var ama oturma izni almak epey zor (biriyle evlenmediğiniz müddetçe). Bu yüzden akademik alanlarda yönelin bence.

En iyisi yaşınız genç ise (30 altı olmanız avantaj) İngilizcede uzmanlaşıp üniversite okuma bahanesiyle yurtdışına gidebilirsiniz, okurken de çalışır para yaparsınız.
En iyi yöntem okuma bahanesiyle ayrılmak o yüzden matematik ve İngilizce çalışmayı bırakmayın ve şimdiden para biriktirin.

Bir de +90 izlerken fark ettim, oradaki çoğu arkadaş tek yönlü. Yani son videoda mesela grafik tasarım okumuş bir kız ve illüstrasyon yapıyorum diyor. E haliyle işsiz tabii, piyasada o alanı okumadan ondan çok daha iyi işler yapanlar var... Onlarla nasıl rekabet edecek? O yüzden çok yönlü olmak, kendini öne çıkarak kadar geliştirmen de lazım bence.

Hevesinizi kırmak istemem ama "hemşehri hemşeriyi gurbette sopalar" diye bir laf var. Türk olduğunuz için bayağı sömürülebilirsiniz.
Avustralya ve Kanada akademik açıdan iyiyseniz tercih edilebilirdi ama matematik çözmeyi bıraktım demişsiniz o zaman akademik olarak kötüyseniz anca inşaat işçisi olarak başvuru yapabilirsiniz alamanyaya, ona da ne kadar kabul edilirsiniz bilemem.
Bir alanda uzmanlaşsanız en basitinden bir marangozlukta, tamircilikte uzmanlaşsanız; gelişmiş ülkelerde bu alanlarda da çok iyi para var ama oturma izni almak epey zor (biriyle evlenmediğiniz müddetçe). Bu yüzden akademik alanlarda yönelin bence.

En iyisi yaşınız genç ise (30 altı olmanız avantaj) ingilizcede uzmanlaşıp üniversite okuma bahanesiyle yurtdışına gidebilirsiniz, okurken de çalışır para yaparsınız.
En iyi yöntem okuma bahanesiyle ayrılmak o yüzden matematik ve İngilizce çalışmayı bırakmayın ve şimdiden para biriktirin.

Bir de +90 izlerken fark ettim, oradaki çoğu arkadaş tek yönlü. Yani son videoda mesela grafik tasarım okumuş bir kız ve illüstrasyon yapıyorum diyor. E haliyle işsiz tabii, piyasada o alanı okumadan ondan çok daha iyi işler yapanlar var... Onlarla nasıl rekabet edecek? O yüzden çok yönlü olmak, kendini öne çıkarak kadar geliştirmen de lazım bence.

Hocam zaten yaş 15. ben de okul bahanesi ile kaçıp dediğinizi yapmayı planlıyorum. Arkadaşlar beni 40 yaşında sandı herhalde.
Zaten çalışıyorum azimliyimdir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı