Beyin Yorgunluğu Nasıl Atılır?

burak_53

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2017
Mesajlar
4
Ben şu anda YGS ve LYS çalışan bir kardeşinizim. Bu aralar başım çok ağrıyor, sanki kafam çok doluymuş gibi geliyor. Bu sebeple de ders çalışmam aksıyor. Bazen çalıştığımı da anlamıyorum. Acaba sizin de hayatınızda böyle dönemler oldu mu? Olduysa bu gibi durumlarda ne gibi çözümler ürettiniz?
 
Evde durma, havalar hâlâ güzelken denize girmesen bile sahile git, arkadaşlarını al kafanı dağıt. 1-2 gün kendine izin ver kafa toplasın sonra tekrar dönersin çalışmana.
 
Galiba ders çalışmayı seven biri değilsin. Ders çalışmak, ilgini çekmediği için dikkatin dağılıyor. Bunun üstüne yoğun çalışma temposu eklenince yorulmuşsun belli. Arkadaşların da dediği gibi Kafa dağıtmaya bak arkadaşlarınla...
 
Düşünmemeye çalışmak çok zor olsa da yapman gereken bir şey. Buna en iyi yardımcı müzik. Ben klasik müzik, ortaçağ senfonileri ve Bizans kilise müzikleri ile yapıyorum mesela :D Ayrıca meditasyonla ilgili çok güzel mobil uygulamalar var, ses tonlarıyla bile rahatlatıyorlar cidden. :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı