Beynimde sürekli stres testi oluyor

Ben de satranca çok sardığım zamanlar kafamda konumlar kurup mata gitmeye çalışırım ve bunu istemsiz yaparım. Sadece sizde olan bir durum değil yani rahat olun. Siz beyninize ne verirseniz beyniniz de size onu verir. Valorant'a ara verin, ilgilenecek başka şeyler bulun. Psikologlardan da korkmayın. Kalp cerrahı durup dururken kalp nakli yapmaya kalkmadığı gibi psikolog da ihtiyacınız olmayan bir tedaviyi uygulamaz. Psikoloğun derdi sizi iyileştirmektir, acı çektirmek değil.
 
Arkadaşlar, bazılarınız ciddiye almayabilir ama kafayı yemek üzereyim. Beynimde sürekli saçma sapan ama zihnimi çok zorlayan olaylar dönüyor. Hani stress testinde bilgisayar en büyük asal sayıyı bulmaya çalışır falan ya. Aynısı ama daha farklısı. Şu sıralar Valorant'ta aim geliştirmeye çok taktım kafayı. Aim Lab denilen oyunu oynuyorum aim geliştirmek için. O oyundaki hedef topu sürekli Valorant'ın haritalarında oradan oraya çarpıyor ve başka noktaya sekiyor. Seke seke ilerliyor. Beynim kendi kendine üretiyor bu görüntüleri. Bunun sonunda başımda garip bir his oluşuyor. Kafamı duvara sürtüyordum o hissin gitmesi için. deli gibi hem de. Annem hemen yarın psikoloğu gideceğimizi söyledi. Ben daha bu yaşımda akıl hastanelerinde yatıp kalkmak istemiyorum. Gerçekten çok kötü hisseyorum kendimi. Bu benden başka birine oldu mu? Olduysa nasıl geçirdi lütfen anlatsın. Şurada 400 bin kişiyiz bir kişi bari görsün yardımcı olsun.
Bu arada lütfen mizah amaçlı mesajlar yazmayın. Durum ciddi.
Bug'a girmişsin psikoloğa gitmen lazım.
 
Geçmiş olsun hocam umarım hiçbir sorun olmadan atlatırsınız bu sıkıntıyı sanırım biraz akıl hastanesine yatmaktan korkuyorsunuz ama korkmanıza gerek yok doktorların ihtiyacın olmayan bir tedaviyi uygulayacağını sanmıyorum.
 
Psikolog'ta iyi çözüm olsada gitmeden de çözebilirsiniz. Önce Valorant'ı bir süre oynamayın ve onunla ilgili bir şey düşünmeyi bırakın.
Kafanızdaki o aim takıntısını salın öyle bir takıntınız olmasın.
Kitap okuyup, sporla birlikte kafanı tazele.
Psikolojik olarakta kendi böyle şeylerle yıpratmassan bir şeyinin kalacağını sanmam.
 
O oyundaki hedef topu sürekli Valorant'ın haritalarında oradan oraya çarpıyor ve başka noktaya sekiyor. Seke seke ilerliyor. Beynim kendi kendine üretiyor bu görüntüleri.

Valorant ile ilgili değil ama o görüntü bende de oluyor. Kafanı sürtme sağa sola. Sadece odağını dağıt.
Bende o duvarlarda oluyor, sürekli o hayali topu köşelere sektirmeye çalışıyorum. Odağını dağıt düzelir.
 
Psikoloğa gitmek sizi korkutmasın, size sorduğu soruların cevaplarını herkesten saklarken psikoloğa pat diye söylemek elbette korkutucu ve zor hissettirecektir ama diğer organlarımızı yöneten beynimizin sağlıklı olmaması demek diğer organların da zarar görmesi demek. Önce psikolojik bozukluklardan düzelmeye başlamak lazım.
 

Geri
Yukarı