Big Bang'a inanıyor musunuz?

Hocam bir.

Kalmıyor, niye kalsın ki? İnsanlar kainat bu kadar büyük ve genişken sadece yaşam formu olarak insan varsa ziyan olur mentalitesinde düşünüyor. Hayır, niye ziyan olsun ki? Allah, senin karşısında şaşa kaldığın evreni yaratırken hiç zorlanmadı, ol dedi ve oldu.

Bana şu anlık İslam inancı diğerlerine göre en azından daha mantıklı geliyor. Ateizm gibi amaçsız bir boşluğa düşmek de istemiyorum. Ölümden sonra bir hayat olduğunu düşünüyorum.

Onu geçtim ortada bu kadar hastalıklı, sakat, yapışık ikiz, otizmli, iktiyozis şeklinde doğan bebek var. Bunların bugün bile nesine sınav vereceksin, nesine kendi kurallarını anlatacaksın bir Tanrı olarak?

Doğumundan yetişkinliğe kadar ortalama sağlıkta yaşamış insanlar için Tanrıyı konuşmak tartışmak kolay da hayrola bu kıyıda, köşede acı çeken doğuştan hasta insanlara ne diyeceksin? Tanrı bunları terk mi etti?
Onlar sadece o bedendeki ruhlar. Onların sınavı bu zaten. Kur'an'da da diyor hepinizi farklı şartlarda denemek için yarattım diye.

Onu geçtim ortada bu kadar hastalıklı, sakat, yapışık ikiz, otizmli, iktiyozis şeklinde doğan bebek var. Bunların bugün bile nesine sınav vereceksin, nesine kendi kurallarını anlatacaksın bir Tanrı olarak?

Doğumundan yetişkinliğe kadar ortalama sağlıkta yaşamış insanlar için Tanrıyı konuşmak tartışmak kolay da hayrola bu kıyıda, köşede acı çeken doğuştan hasta insanlara ne diyeceksin? Tanrı bunları terk mi etti?
Yine sınav kapısına çıkıyor. Hastalıklı, sakat doğan ya da sağlıklı doğan ve hemen ölen bebekler ebeveynleri için birer imtihan. Allah böyle söylüyor.

Tanrı bunları terk mi etti?

İşte hocam bunlarda işin derin tarafı. Diğer tarafa gidene kadar da çözüleceğini düşünmüyorum. Tanrının varlığı veya yokluğunu kanıtlamamız kesin olarak imkansızdır. Bu durumda elimizde olanlar ile hareket edersek de fazla seçenek yok gibi.

Yine sınav kapısına çıkıyor. Hastalıklı, sakat doğan ya da sağlıklı doğan ve hemen ölen bebekler ebeveynleri için birer imtihan. Allah böyle söylüyor.

Kimse kusura bakmasın bu artık sınav değil borderline sadizmdir. Bana bu kadar "insanlaştırılmış" bir Tanrı mantıklı gelmiyor. Sinirlenen, ceza veren, mutlu olan, ödül veren ilginç bir Tanrı anlayışı.

Zeus da böyleydi, tabii biraz daha kaçamak yapanı.

Kimse kusura bakmasın bu artık sınav değil borderline sadizmdir.
Ölüm Allah için bir şeyi ifade etmiyor ki. Kendisi ezeli ve ölümsüz. Onun yarattığı canlılar ise ölümlü. Yanarak, boğularak, ezilerek ölebilirsin, bunların bir önemi yok. Allah, kısa süreliğine ebeveynlerine imtihan olarak gönderilen ve ardından ölen bebekleri ise bir daha hiç acı çekmeyeceği cennetine alıyor. Allah sadist olsaydı bir kere cennet diye bir şey var olmazdı. Sonsuz güç kudret sahibi bir varlık gerçekten sadist olsaydı sen o zaman izle cümbüşü.

Ölüm Allah için bir şeyi ifade etmiyor ki. Kendisi ezeli ve ölümsüz. Onun yarattığı canlılar ise ölümlü. Yanarak, boğularak, ezilerek ölebilirsin, bunların bir önemi yok. Allah, kısa süreliğine ebeveynlerine imtihan olarak gönderilen ve ardından ölen bebekleri ise bir daha hiç acı çekmeyeceği cennetine alıyor. Allah sadist olsaydı bir kere cennet diye bir şey var olmazdı. Sonsuz güç kudret sahibi bir varlık gerçekten sadist olsaydı sen o zaman izle cümbüşü.

O zaman gezegendeki her şey planlı mı gerçekleşiyor? Tamam diyelim Tanrı'nın böyle bir anlayışı var peki neden kendisi zamanında kavim yok etme gibi işlere kalkışmış? Konuya tersinden bakarsak madem cehennem var neden sınav olan hayatta doğrudan ceza verme yoluna gidiyorsun?

Öte yandan bizim savaşlarda, açlıktan, soğuktan vb. ölenlere çekimser olmamız gerekmez mi? Ne de olsa Tanrı onları artık cennette ağırlıyor ve hepsinin keyfi yerinde.

Bing Bang bir teoridir inanmak inanmamak insana kalmıştır ancak bilimsel bir gerçek değil.
Şunuda söyliyim BingBang ile İslam çelişmez belki Allah Dünya ve Evrenin böyle oluşmasını istedi nereden bilebilirisiniz ki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı