Big Mac neden whopperdan ucuz?

Makaleler
1
Yer
Kocaeli gölcük
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060Tİ 16 GB RAM Ryzen 5 5500 Cooler Master 120L XTB 1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
Yurtdüşünda tam tersi, big Mac daha pahalı ama whopper ucuz. Türkiye'de ise big Mac whopperdan daha ucuz. Mantıken big mscin gramajı daha fazla olması gerektiği için fiyatınında yüksek olması gerekmez mi? Whopper da 1 big Mac'te 2 et var.

Böyle zincir Fast foodculardan asla tavuk yemeyin her türlü hormon basılıyor o tavuklar hızlı büyüsün diye. Ette sağlıklı değil ama tavuktan iyidir diye tahmin ediyorum buzağı hızlı büyüsün diye hormonla bir şey yapabiliyorlar mı bilmiyorum.

Son 4 yıldır Burger King yerim, hiçbir etkisini görmedim açıkçası.

Son 4 yıldır Burger King yerim, hiçbir etkisini görmedim açıkçası.

4 yılda etkisini zaten göremezsin ama nesilden nesile kalıtsal bozukluklar emin ol aktarılacak. Bakın 4yüz bin yıl önceki Afrika yerlisi atalarımızın diş yapısı bakılıyor dişler muhteşem bir özenle dizili ve hiç çürük yok. Günümüzde kaç kişinin dişleri düzgün çıkıyor %5 falandır. 20'lik diş diye de bir şey var. Doğuştan göz bozuklukları var. Bunlar hep genetik kalıtsal bozukluklar ve şu bir gerçek, Vücut üzerindeki en büyük etkiye sahip olan besindir.

4 yılda etkisini zaten göremezsin ama nesilden nesile kalıtsal bozukluklar emin ol aktarılacak. Bakın 4yüz bin yıl önceki Afrika yerlisi atalarımızın diş yapısı bakılıyor dişler muhteşem bir özenle dizili ve hiç çürük yok. Günümüzde kaç kişinin dişleri düzgün çıkıyor %5 falandır. 20'lik diş diye de bir şey var. Doğuştan göz bozuklukları var. Bunlar hep genetik kalıtsal bozukluklar ve şu bir gerçek, Vücut üzerindeki en büyük etkiye sahip olan besindir.
20'lik diş konusunu biraz açarsak şöyle ki önceki ile şimdiki beslenme alışkanlıklarımız çok farklı. Atalarımızın pişmiş gıdaya erişiminin olduğunu veya günümüzdeki gibi daha yumuşak gıdalara sahip olduğunu sanmıyorum. Bu dişlerin amacı zaten o tarz gıdaların öğütebilmesini kolaylaştırmak. Bu çağda herhangi bir kullanım amacı ve yeri olmadığı için önümüzdeki zamanlarda tamamen ortadan kalkması bile mümkün. Bazılarının 20'lik dişleri çıkmıyor bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı