Bilgisayar açık sekmelere fazla işlem veriyor

SEFA-Vortrag

Centipat
Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
8
Görev yöneticisini açıyorum ve her şeye fazla işlem verildiğini görüyorum. Mesela ESET anti virüs %85 vermiş. Başka bir uygulamayı açtığımda ona yüksek işlem veriyor. Lütfen yardım edin.
-Işlemcim Intel Pentium G4400.
 
Bu normal bir şey, giriş seviyesi bir işlemci kullanıyorsun. Ya işlemcini yükselteceksin ya da gereksiz bütün programları kapatacaksın, antivirüs de dahil buna. İşlemcinin Performans kısmından frekansını söyler misin?
 
Bu normal bir şey, giriş seviyesi bir işlemci kullanıyorsun. Ya işlemcini yükselteceksin ya da gereksiz bütün programları kapatacaksın, antivirüs de dahil buna. İşlemcinin performans kısmından frekansını söyler misin?

Frekans dediğiniz hızı mı oluyor eğer oysa 3.3 GHz.
Bir de şöyle bir sorunum vardı işlemci oyundayken 100 derece oluyordu.
Sonra işlemcinin fanını söküp taktım.
35 dereceye indi. Ve oyundayken Max 40 görüyor bundan öncesinde GTA'da drop yemiyordu şimdi ise 2 saniyede bir drop yiyor bunu çözebilir miyiz?
Ha bir de şunu fark ettim performans kısmına geldiğimde oradaki grafik çok girintili çıkıntılı ani dik yükseliş ve düşüşler drobun bundan kaynaklandığını düşünüyorum bunu nasıl düzeltebilirim?
ESET zaten Pentium'u zorluyor diye biliyorum işlemciyi biraz güçlendirmen gerek.

Peki nasıl güçlendireceğim yardım eder misiniz?
 
Son düzenleme:
Frekans dediğimiz hız evet.
Evet çözülebilir. Fakat şimdi söylediklerimi yaparak yeni konu açarsa, hem konun daha fazla kişiye ulaşacak hem de başlığıyla uygun şekilde olacaktır.
MSI Afterburner programını kurup oyun sırasında özellikle drop olan yerin ekran görüntüsünü şu videodaki değerlerdeki gibi konunda paylaş. (CPU power, clock, usage, temperature ve GPU sıcaklık, kullanım, işlemci hızı işaretli olsun) Sistemin vs tüm bilgileri de paylaşmayı unutma.
 
Frekans dediğimiz hız evet.
Evet çözülebilir. Fakat şimdi söylediklerimi yaparak yeni konu açarsa, hem konun daha fazla kişiye ulaşacak hem de başlığıyla uygun şekilde olacaktır.
MSI Afterburner programını kurup oyun sırasında özellikle drop olan yerin ekran görüntüsünü şu videodaki değerlerdeki gibi konunda paylaş. (CPU Power, clock, usage, temperature ve GPU sıcaklık, kullanım, işlemci hızı işaretli olsun) sistemin vs tüm bilgileri de paylaşmayı unutma.

Şimdi açacağım ama sizin de bir öneriniz var mıdır?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı