Bilgisayar açıldıktan sonra çok ses geliyor

Hyponez

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar açılırken ve açıldıktan 3-4 dakika sonrasına kadar sürecek şekilde motor sesine benzer bir ses çıkıyor. Sanki içeride takır takır bir şey titriyormuş gibi. Gelen ses fanlardan kaynaklanabiliyor olabilir fakat ses kesinlikle yüksek devirde çalışan fan gürültüsüne benzemiyor. Bunun yerine tam tarif edemediğim ama fan sesine benzer bir ses geliyor ve 3-5 dakika arası bir sürede kesiliyor. Buna ne sebep olur? SSD var.

Son düzenleme:
Kasa fanı olacağını sanmıyorum. Olsa bile yüksek devirle başlaması gerekir bunu da anlarsın zaten. Bu ses genel olarak PSU'nun içindeki fandan gelir ve 3-5 dakika sonra normale döner. Eski PSU'larda sıkça yaşanan sorun. PSU'ya ilk açılışta elinde arkasına bastır biraz seste değişme olacak kontrol et.

Eğer egzoz fan ise işiniz zor değil. Fan üzerindeki etiketi kaldırıp 2-3 damla motor yağı damlatın. Buna rağmen çözüm alamazsanız SpeedFan indirip fan hızınızı düşürün.

Peki öneriniz için sağ olun da ben PC'yi kurcalayamam yanlış bir şey yaparım diye başka bir çözüm var mıdır?

Peki öneriniz için sağ olun da ben PC'yi kurcalayamam yanlış bir şey yaparım diye başka bir çözüm var mıdır?
Eğer ses sizi rahatsız ediyorsa bilen bir tamirciden destek almanız en iyisi olacaktır. @Saint Lucia hocamın dediği gibi eğer PSU ise asla açmanızı önermem zaten. PSU fanlar gibi değildir, tehlikelidir. Umarım en kısa zamanda çözersiniz.

Kasa fanı olacağını sanmıyorum. Olsa bile yüksek devirle başlaması gerekir bunu da anlarsın zaten. Bu ses genel olarak PSU'nun içindeki fandan gelir ve 3-5 dakika sonra normale döner. Eski PSU'larda sıkça yaşanan sorun. PSU'ya ilk açılışta elinde arkasına bastır biraz seste değişme olacak kontrol et.

PSU:Aigo GP650 650W 80+Bronze Güç Kaynağı*Kutusuz - 35.54 USD + KDV PSU budur eski değildir sanırsam 1 senelik bilgisayar daha.

PSU:Aigo GP650 650W 80+Bronze Güç Kaynağı*Kutusuz - 35.54 USD + KDV PSU budur eski değildir sanırsam 1 senelik bilgisayar daha.

Giriş seviyesi bir PSU. Kötü denemez iyi de denemez. Sorunun şıkları belli. Egsoz fanı diyorsanız; yüksek devirle çalışmaya başlıyor olabilir. Bunun için fan RPM'lerine yazılım ile bakmak gerekir. PSU ise dediğim gibi sesin çıkmaya başladığı an PSU'nun fan kısmını elinizle bastırın. Güç uyguladığınızda fan sıkışıp seste azalma oluyor. Bunu duyduğun az PSU tamirlik demektir.

Giriş seviyesi bir PSU. Kötü denemez iyi de denemez. Sorunun şıkları belli. Egsoz fanı diyorsanız; yüksek devirle çalışmaya başlıyor olabilir. Bunun için fan RPM'lerine yazılım ile bakmak gerekir. PSU ise dediğim gibi sesin çıkmaya başladığı an PSU'nun fan kısmını elinizle bastırın. Güç uyguladığınızda fan sıkışıp seste azalma oluyor. Bunu duyduğun az PSU tamirlik demektir.

Peki teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı