Bilgisayar açılırken anakart ekranında kalıyor

Skip's

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayara start veriyorum. Sonrasında açılırken anakart marka logosunda kalıyor. F12'ye basıp Windows Boot Manager'ı seçmediğim sürecede açılmıyor. Yani kendi otomatik boot etmiyor sebebi nedir?

RAM'i çıkarıp tekrar takabilir misin hocam eğer hala sorun devam ederse BIOS ayarlarini eski haline getirebilirsin eğer değişiklik yaptıysan

Bios pilini çıkarıp taktığınızda da düzeltebilir ama ilk olarak Ram çıkarıp 1.slota takın mutlaka veya oradaysa çıkarıp aynı yerine tekrar takın.
Bu şekilde çözülmezse muhtemelen bios ile alakalı

Anakart logosunu görüyorsanız RAM çalışıyordur diye düşünüyorum? Keşke resim ekleseydiniz. Tahminimce POST Failed diyordur.
XMP açıksa kapatmayı deneyin. Bazı anakart ve işlemci kombinasyonları RAM'i tam hızında çalıştıramayıp güvenli moda girebilir.

Arkadaşlar bilgisayara start veriyorum. Sonrasında açılırken anakart marka logosunda kalıyor. F12'ye basıp Windows Boot Manager'ı seçmediğim sürecede açılmıyor. Yani kendi otomatik boot etmiyor sebebi nedir?
BIOS a girip fast boot'u disabled yapın ve boot sıralamasında Windows boot manager'i birinci sıraya alın.
(Fast boot disbled yapmanın hiçbir olumsuz etkisi yoktur, bir kaç saniye geç olsa da sistem daha düzgün ve kararlı açılır. )

Merhaba bende aynı sorunu bu sabah yaşadım ve daha dün yeni ekran kartı taktım ama ekran kartı gayette güzel çalışıyordu… siz bu sorunu çözebildinizmi?

sorun düzeldimi efendim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı