Bilgisayar ağır oyun oynarken donuyor

Yine de kontrol etmekte fayda var doğru diyorsunuz Memtest programı ile test edebilirsiniz Pass yazdığı zaman sorun yok demektir.
Not: Bir de SSD'yi de kontrol edebilirsiniz HD tune programı ile bunların hepsinin Technopat'ta nasıl yapılacağının rehberi mevcut.

Sadece CS2 deseydi optimizasyon derdim direkt ama GTA 5'te optimizasyon sorunu yok hocam.

Evet olur böyle şeyler bazen benim de 4060 vermesi gerekenden 8 kat daha az FPS veriyordu sürücüleri halledince düzeldi.

Yine de kontrol etmekte fayda var doğru diyorsunuz Memtest programı ile test edebilirsiniz Pass yazdığı zaman sorun yok demektir.
Not: Bir de SSD'yi de kontrol edebilirsiniz HD Tune programı ile bunların hepsinin Technopat'ta nasıl yapılacağının rehberi mevcut.

Sadece CS2 deseydi optimizasyon derdim direkt ama GTA 5'te optimizasyon sorunu yok hocam.
hd tune sağlık testi mi yapıcam?

hocam ram testini yapmadım ama hala oluyor
Not: Bir de SSD'yi de kontrol edebilirsiniz HD Tune programı ile bunların hepsinin Technopat'ta nasıl yapılacağının rehberi mevcut.

ram testi yapmadım ama hala oluyor ne yapmalıyım

Son düzenleme:
HD tune sağlık testi mi yapacağım?

Hocam RAM testini yapmadım ama hala oluyor.

RAM testi yapmadım ama hala oluyor ne yapmalıyım.

GeForce Experience'den son çıkmış sürücüyü yüklemediyseniz bir deneyin derim bende işe yaramıştı sorun donanımsal değil yazılımsal kısmındadır muhtemelen ama hiçbir şekilde olmuyorsa bir uzmandan teknik destek alabilirsiniz.

HD tune sağlık testi mi yapacağım?

Evet hocam.

RAM testi yapmadım ama hala oluyor ne yapmalıyım.

Ben RAM ve SSD'den kaynaklı bir sorun olduğunu pek sanmıyorum çünkü RAM'de sorun olsa direkt mavi ekran alırdınız ama deneyin zarar gelmez. (Memtest için akşam PC'yi açık bırakıp test etmenizi öneririm biraz uzun sürüyor RAM boyutuna bağlı olarak)

Evet hocam.

Ben RAM ve SSD'den kaynaklı bir sorun olduğunu pek sanmıyorum çünkü RAM'de sorun olsa direkt mavi ekran alırdınız ama deneyin zarar gelmez. (Memtest için akşam PC'yi açık bırakıp test etmenizi öneririm biraz uzun sürüyor RAM boyutuna bağlı olarak)
Hocam işlemci fanından süpürge gibi ses gelmesinin sebebi psudan olabilir mi özellikle gta 5 te oluyor 650W psu destekleyemiyor olacak ki böyle ses çıkartıyor olabilir

Hocam işlemci fanından süpürge gibi ses gelmesinin sebebi PSU'dan olabilir mi özellikle GTA 5'te oluyor 650W PSU destekleyemiyor olacak ki böyle ses çıkartıyor olabilir.

Hayır tam tersi yükte gayet iyi soğuttuğunun göstergesi, işlemci sıcaklığının da yükte 60 derecelerde gezdiğini belirtmişsiniz yani sorun yok.
Not: Süpürge gibi deyince 2 kez düşündüm, fanın kablo veya başka bir şeye takılmadığından eminsiniz değil mi hocam?

Hayır tam tersi yükte gayet iyi soğuttuğunun göstergesi, işlemci sıcaklığının da yükte 60 derecelerde gezdiğini belirtmişsiniz yani sorun yok.
Not: Süpürge gibi deyince 2 kez düşündüm, fanın kablo veya başka bir şeye takılmadığından eminsiniz değil mi hocam?

Hocam sistem sıfır hazır aldım ama bu süpürge sesi bilgisayarı çok kullandığım zamanda ve işlemciyi yoran oyunlarda oluyor söylediğim gibi hep olmuyor powe supllydan dolayı olabilir diye düşünüyorum

Hocam sistem sıfır hazır aldım ama bu süpürge sesi bilgisayarı çok kullandığım zamanda ve işlemciyi yoran oyunlarda oluyor söylediğim gibi hep olmuyor powe supllydan dolayı olabilir diye düşünüyorum.
Yükteyken fanlar daha hızlı döndüğünden bir parça takılıyorsa daha gürültülü bir ses çıkar ortaya, siz yine de bir kontrol edin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı