Bilgisayar çok ses çıkarıyor

Son Anka

Kilopat
Katılım
20 Eylül 2015
Mesajlar
667
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu sorun bundan 2-3 hafta önce başladı. Bilgisayarımın açılış hızı hala eskisi gibi olduğu ve ses sırasında genel bir yavaşlık olmadığı için bu 1-2 dakikalık durumu çok sıkıntı etmedim. Ancak başlarda bu sesin süresi 1-2 dakikayı geçmezken 1 haftadır 5-6 dakikayı hatta 10 dakikayı bile bulabiliyor. Ve bu ses öyle gürültülü ki PC'de müzik açsam dahi resmen hala duymaya devam ediyorum. Bilgisayarım daha 1.5 yıllık falan ve oldukça iyi parçalar var içerisinde. Ayrıca ayda bir toz temizliğini de ihmal etmeden yapıyorum.

Sizce ne yapmalıyım ? Sorunun nereden olduğunu nasıl anlayabilirim ve çözüme yönelebilirim ? Konu hakkında bilgili arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

(Ses sırasında bilgisayarımın sahip olduğu sıcaklık değerlerim ektedir)


1.jpg


2.jpg
 
Nasıl bir ses geliyor? Fanlar mı ses yapıyor?

Kasam zaten gayet soğuk ve fan ayarlarını iyi yaptım haliyle fanlar çalışmaya bile gerek duymuyor ses onlardan değil belli ki. Bende kasayı açtım PC açılırken ki gelen ses sırasında iyice dinledim anladığım kadarıyla ses güç kaynağından geliyor. Güç kaynağı olarak modelini kullanıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim ki ?
 
Bir konu açmıştım geçen günler de elimizde aynı PSU vardı. Yorumlayan kişler PSU kronik sorunlu demişti. Ben de Xigmatek PSU ile değiştirdim. PSU size benzer biraz farklı cız diye ses çıkarıyordu. 1 gün kullanmıştım. Yenisi PSU bugün geldi.
 
Arızası yoksa değişim yapmazlar ses için. Ama ben üstüne 35 TL verdim firma öyle değiştirdi bir tanıdığımın yardımı ile.
 
Harici fanlar dönmüyosa ve PSU dan şüpheleniyorsanız büyük ihtimalle PSU nuzun fanınızın işindeki mekanizmanın ayarı bozukmuştur. 1,5 yıllık bir sistemin de garantisi olacağına göre güç kaybağınızı garanti dahili değişimini yapacaklardır garantiye yollamanız şiddetle tavsiye edilir. Kendiniz fanı değiştiririm uğraşmayayım garantiyle gibi düşünmeyiniz lütfen sıfır ürün alma ihtimaliniz çok yüksek.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı