RazerKing
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- HP Pavilion Power 15-cb007nt (cbxxx series)
- Meslek
- Öğrenci (Mühendislik)
Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 9 ay önce bir virüs bulaşmıştı bilgisayarıma. Mouse'um kendi kendine sürekli sol alt köşeye çekiliyordu. Virüs programları ve Windows güvenliğini devre dışı bırakıyordu. Bu virüs varken bir USB takılıydı cihazıma bir de Gaming mouse. Sonra servisine verdim (bilgisayarı alalı da 1-1.5 sene oluyor) sonra gerekli işlemler yapıldı ve düzeldi. Akrabamın bilgisayarına format atacaktım ve o dediğim USB'yi takınca (kendi bilgisayarıma da taktım) virüs tekrar bulaştı. Akrabamın bilgisayarı 2 kez format yedi geçmedi. Benim bilgisayarımı tekrar HP yetkili servisine verdim ondan sonra çözüldü fakat geçen istemeden MediaFire'dan (fake site) dosya indirdim ve açınca tekrar buna benzer bir virüs bulaştığını düşünüyorum fakat herhangi bir etkinliği yok. Windows güvenliği devre dışı kalıyor. Kaspersky, Malwarebytes, Hitmanpro, Norton, ESET gibi yazılımların hiçbiri bu virüsleri tespit etmedi fakat güvenliğin sürekli devre dışı kalması beni endişelendiriyor. Bu konuda yorum yapacak ve yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim.