Virüs bulaşan bilgisayar sıfırlanmalı mı?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Herkese selamlar. Dün gece CMD saliseliğine açılıp kapandı. Bugün bilgisayarı açtığımda ise pop-up reklamlar çıkmaya başladı. Malwarebytes ile taradım 8 tane virüs buldu, karantinaya aldım. Bilgisayarı sıfırlamaya gerek var mı?

Adware. Startpage ve PUP. Optional. Bundleınstaller gibi 8 tane virüs bulaşmış.

Herkese selamlar. Dün gece CMD saliseliğine açılıp kapandı. Bugün bilgisayarı açtığımda ise pop-up reklamlar çıkmaya başladı. Malwarebytes ile taradım 8 tane virüs buldu, karantinaya aldım. Bilgisayarı sıfırlamaya gerek var mı?

Çok da önemli virüsler değil. Ancak yine de çok şüpheleniyorsanız format atın derim.

Gerek yok kaspersky indirip bir tam tarama daha yapın, ancak içinizin rahat etmesi için isterseniz sıfırlayabilirsiniz.
Çok da önemli virüsler değil. Ancak yine de çok şüpheleniyorsanız format atın derim.
Teşekkür ederim hocam Kaspersky ile de tarayayım bulmazsa kalsın. Saçma sapan virüs bulaşmış. Crack herhangi bir şey indirmem etmem :D USB boş ama ondan bile bulaşmış olabilir.

Karantinaya aldıklarını silsene. Bu arada artık sıfırlamana gerek yok. Zaten Malwarebytes ile tarama yapmışsın.
Karantinaya almak silmek sanırım çünkü "sil" seçeneği görmedim.

CMD nadirde olsa açılıp kapanabilir ama her bilgisayarı açtığınızda oluyorsa bu virüs olduğuna işarettir, 'Malwarebytes' ile tam tarama yapınız eğer hala sorununuz çözülmezse USB ile formatlayınız.

Eğer virüs diyorsanız Rufus ile format atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı