Bilgisayar Donanımları ile Bulaşan virüs

O USB tuzbuz oldu artık önemli olan bu lanet virüs hakkındaki yardımlarınız :D. Format geçirmiyor siz düşünün.
Düzgünce format attığınıza emin misiniz? Yani ayarlardan Windows'u sıfırlamıyorsunuz, değil mi? Eğer düzgünce format atmanıza rağmen geçmiyorsa ben neler yapılacağını bilmiyorum. İlk mesajımda etiketlediğim kişilerin büyük ihtimalle fikirleri vardır. Görürlerse yardım ederler.

Format at, eğer format işe yaramıyorsa "Hard Disk(HDD), SSD, N.VMe 2" öneririm. (Ve ayrıca virüs hala donanımdaysa onu da YOK ET) :D

Benim anlayamadığım şu bu virüs gaming mouse'umdan bulaşmadı ilk başta tekrar takmama rağmen (ilk geçtiği zamanlarda). HDD/SSD değişimi ile kökten çözülür mü diyorsunuz

Düzgünce format attığınıza emin misiniz? Yani ayarlardan Windows'u sıfırlamıyorsunuz, değil mi? Eğer düzgünce format atmanıza rağmen geçmiyorsa ben neler yapılacağını bilmiyorum. İlk mesajımda etiketlediğim kişilerin büyük ihtimalle fikirleri vardır. Görürlerse yardım ederler.

Kendi bilgisayarıma formatı atan Hp yetkili servisi (ilk başta geçti fakat yazıda bahsettiğim dosyayı indirip açınca bu sefer sondaki anlattığım tür bir virüs çıktı). Akrabamın bilgisayarına formatı atan ise bir bilgisayar yetkili servisi (revoser diye ankarada bir servis). Atmalarına rağmen geçmedi.

Windows güvenliği devre dışı kalıyor. Kaspersky, Malwarebytes, Hitmanpro, Norton, ESET gibi yazılımların hiçbiri bu virüsleri tespit etmedi fakat güvenliğin sürekli devre dışı kalması beni endişelendiriyor.
İlk olarak AV yükleyince Windows güvenliği kapanır bunun bilgisinde olun. O dediğiniz yazılımlar yok diyorsa yoktur. Ayrıca AV yükle kaldır tarat için yapılmadılar kullanın diye varlar. İçlerinden sağlam olanı seçip kullanın bu tür şeyler başınıza gelmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı