Bilgisayar ele geçirildi

393654

Kilopat
Katılım
2 Aralık 2020
Mesajlar
7.078
Makaleler
1
Çözümler
36
Arkadaşlar merhaba, az önce bilgisayarım tam anlamı ile ele geçirildi. Elimden geldiği kadar kısa bir şekilde olanları anlatmaya çalışacağım. Öncelikle olayı yaşayan kardeşim ve arkadaşıydı ve arkadaşı ile ne zaman Discord'dan konuşsalar arkadaşının bilgisayarına ve benim bilgisayarıma bir şeyler oluyor. 2 gün önce ve dediğim gibi az önce bu durum yaşandı, bu 2 durumun yaşandığı zaman anında Kaspersky Total Security ile tam tarama yaptım ve bilgisayarımda virüs yok dedi Kaspersky.

Kardeşimin arkadaşına Kaspersky yükleyip tam tarama yapmasını söyledim ve Kaspersky güçlü bir virüs buldu, virüs silindi diye düşünüyordum fakat yine bilgisayarı saldırıya uğrayınca kafam karıştı. Kardeşim beni çağırdığında ve bilgisayara bir şeyler oluyor dediğinde başkasının bilgisayarını kontrol ettiğimi fark ettim. Klavyedeki Windows tuşu ile kendi bilgisayarıma döndüm ama bilgisayarımda virüs olmamasına rağmen başkası tarafından kontrol ediliyordu. Kardeşim saldırı esnasında bir fotoğraf kaydetmeyi başarmış şu anda fotoğrafı koyamayacağım ama tarif etmeye çalışacağım:

Görev çubuğunda, saatin yazdığı yerin hemen üstünde turuncu, Wi-Fi bağlantısı simgesi vardı. Benim asıl merak ettiğim şey şu: Eğer bilgisayarımda virüs yoksa ve sadece arkadaşım(kardeşimin arkadaşı dememden bıktığınızı düşünerekten arkadaşım diyeceğim) ile Discord üzerinden konuştuğumda bilgisayarım ele geçiriliyorsa bu nasıl oluyor?
 
Discord'u kaldırın. Daha sonra Discord'un kurulu olduğu yere bakın farklı ve alakasız bir dosya var mı diye. Discord'u orijinal siteden indirmedilerse içine bir şey inject edilmiş olabilir diye düşünüyorum.
Discord'u çoktan sildim, sonra bir daha yükledim kendi sitesinden ve setup dosyası indiği gibi Discord çalıştı ve aynı hesaptan oturum açılmıştı.
 
Söylemeyi unutmuşum. GlassWire ile ağ trafiğinizi izleyin.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı