Microsoft hesabım ele geçirildi

aynı durumdan müzdaribim
hemen hemen yakın tarihlerde bilgisayarıma oturum açmam ile ilgili bildirim geldi, önemsemedim ve şimdi de bende hi*****@yaloramail.su‎ adlı mail tarafından ele geçirildi. microsoft destek ekibi ile baya görüştüm ama sonuç çıkmadı

Aynı durumdan müzdaribim.
Hemen hemen yakın tarihlerde bilgisayarıma oturum açmam ile ilgili bildirim geldi, önemsemedim ve şimdi de bende hi*****@yaloramail.su‎ adlı mail tarafından ele geçirildi. Microsoft destek ekibi ile bayağı görüştüm ama sonuç çıkmadı.

Geçmiş olsun hocam.

Dostum hesabı kurtaramadım bende her yolu denedim fakat reddediliyor en son format attım.
ben olaylar patladığında backup yaptım sonra virüs taraması yaptım bi şey çıkmadı ama sanki zarlar atıldı, bizim başımıza geldi gibi

Geçmiş olsun hocam.
şuan minecraft'ın kendi sayfasında hesap kurtarma formu doldurdum. orda fatura numarası falan istiyor, belki iş görür diye. artık her yolu denedim

Ben olaylar patladığında Backup yaptım sonra virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı ama sanki zarlar atıldı, bizim başımıza geldi gibi.

Şu an Minecraft'ın kendi sayfasında hesap kurtarma formu doldurdum. Orada fatura numarası falan istiyor, belki iş görür diye. Artık her yolu denedim.

Hocam bende aynılarını yaptım kayıtlı kredi kartları vardı giriş yapılan konsolun seri numarasını istediler faturaları attım her şeyi gönderdim ama en sonunda hep hesap güvenliği sizin sorumluluğunuzda deyip reddettiler.

olacak iş değil
bende de kayıtlı gamepad ve bilgisayar vardı, yani şuan bunlardan çıkış yaparsam sanki hesaptan elimi kolumu çekmiş gibi olacağım, ben olayı yeni farkettiğimden bekliyorum şuan.
işin tuhaf tarafı ben 80tl iken aldım minecraftı, şimdi olmuş 500tl. bi daha alır mıyım bilmiyorum ama aldığım zaman hesabı çift doğrulama falan artık ne varsa koruyacam. bu minecraft hesaplı microsoft hesapları sanki tehlikede gibi.

Olacak iş değil.
Bende de kayıtlı gamepad ve bilgisayar vardı, yani şu an bunlardan çıkış yaparsam sanki hesaptan elimi kolumu çekmiş gibi olacağım, ben olayı yeni fark ettiğimden bekliyorum şu an.
İşin tuhaf tarafı ben 80TL iken aldım Minecraft'ı, şimdi olmuş 500TL. Bir daha alır mıyım bilmiyorum ama aldığım zaman hesabı çift doğrulama falan artık ne varsa koruyacağım. Bu Minecraft hesaplı Microsoft hesapları sanki tehlikede gibi.

Hocam bende bilmiyorum nasıl oldu bilgisayarda virüste yoktu ama olan oldu artık yapacak bir şey yok geçmil olsun tekrardan.

Çok garip gerçekten. Elinizde faturalar varsa o hesabı size geri vermeleri gerekmiyor mu?

Ben de tavsiye olarak şunları yazayım. Çoğu zaten bilindik şeyler.

.Bilgisayar ve telefonunuza Eset veya Bitdefender satın alın. Başka alternatifler de var ama ben bunları seviyorum en çok.
.Çok zor karışık şifreler kullanın ve 2 adımlı koruma açık dursun.
.Telefon numaranızı maile kaydedin, gerekirse 2. bir numara daha koyun isteğe bağlı. Diğer E-posta da olsun.
.Gmail'de yok galiba ama Outlook'da mail isminizin uzantısını değiştirin, takma ad gibi bir şey koyuyor mail adresinize. Ben daha kullanmadım ama araştırın.
.Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz hiçbir yazılımı kurmayın.

Bir de siz Microsoft'tan Minecraft mı satın aldınız? Ama bununla hesap çalınmasının nasıl bir bağlantısı olabilir ki burasını anlamadım? Yani bununla alakası olsa oyunu kurduğunuz cihazdaki bütün verilerde sıkıntı olmazmıydı?
@Boba_Fett @Semihqw

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı