Bilgisayar fanını üste takmalı mıyım?

sefa_41

Kilopat
Katılım
25 Şubat 2018
Mesajlar
1.127
Çözümler
6
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 **Msi GTX 1070Ti Gaming X** Team T-Force 4x8 3200MHz CL16** Asus Prime B450M-A II **BenQ XL2411 144Hz@1ms**
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Uçak Teknikeri
Öncelikle hayırlı ramazanlar. Kasam Thermaltake V200TG modeli önü pleksi yanında ve altında birer parmak hava alması için ızgara var. En alttaki fan olması gerektiği gibi çalışırken üste doğru çıkıldıkça performans azalıyor. Bende önde üstte bulunan fanı, kasanın üst kısmında bulunan yere takmak istiyorum. Bu fanı egzoz fanı olarak mı yoksa içeri hava veren fan olarak mı takmalıyım ve eğer içeri hava verecek olarak bakarsam kasanın USB yuvalarını yakın olan yere takmayı düşünüyorum yoksa havayı direkt ekran kartının üstüne üflüyor. Ve son eklemem normalde masanın bilgisayarı koyduğum kısmı kadar açık değil o beyazlığın orada çekmece var gözüksün diye çıkardım.

IMG_20200426_144135.jpg
 
Üste takarsanız; içeride oluşan sıcak havayı dışarı atacak şekilde ayarlamanızı tavsiye ederim. İçeri hava çekecek şekilde takarsanız; kasanız, masa altında ve hava alanı çok daha dar olabilir.
 
O zaman arkadaki egzoz fanına yakın yere monte ediyorum. Peki içeri mi dışarı mı verdiğini nasıl anlarım. :)
 
Üste taktım fan güçlü olunca egzoz fanı hiç bir işe yaramaz hale geldi. Şimdi güçlü fanı egzoz fanı olarak kullansam egzoz fanı içeri hava üflese?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı