Bilgisayar fiyatları düşer mi?

Katılım
27 Temmuz 2021
Mesajlar
88
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam. 9. sınıf öğrencisiyim. Elimde ASUS K56C marka bir laptop var ve 6. yılını doldurdu. Oyunlarda 60 FPS'nin yukarısını göremiyorum. Evet fan temizliği diyeceksiniz fakat en fazla en baba 90'ı görürüm ki 60 Hz olduğundan yine de fark etmeyecek benim için. Yeni bir PC almak istiyorum bu yüzden. Zaten günümün sadece 2 saatçiği boş sınavlar olmadığı zaman. O zamanda da en iyi performansla oyun oynamak istiyorum. Annem ve babam format at, bilgisayarcıya verelim yapar modundalar. Onlara yük de olmak istemiyorum. Yaza kadar 1000 TL biriktiririm büyük ihtimalle. Yazın da hangi işte çalışabilirim bilmiyorum. Bir yerde çalışsam bir PC alabilir miyim? PC fiyatları o zamana kadar düşer mi? Bir fikir verebilir misiniz?
 
O zamana kadar muhtemelen bırak celeronu intel atom olan bilgisayarlar "oyuncu bilgisayarı ğ" diye satılır. Bence bilgisayarına yapabileceğin tüm şeyleri yap. Fan temizliğidir formattır vs. vs. Yeni bir bilgisayar almak gerçekten zor olabilir. Ancak tanıdığın arkadaşların varsa sana şöyle ucuzundan bi bilgisayar ayarlayabilir.
 
Düşeceğini pek sanmam aksine yükselecek. Ya da kendine ikinci el sistem topla örnek veriyorum r9 270x ekran kartı falan seni idare eder hocam ana kart falan ayarlayın ikinci el az kullanılmışlardan.
 
O zamana kadar muhtemelen bırak Celeron'u Intel atom olan bilgisayarlar "oyuncu bilgisayarı ğ" diye satılır. Bence bilgisayarına yapabileceğin tüm şeyleri yap. Fan temizliğidir formattır vs. vs. Yeni bir bilgisayar almak gerçekten zor olabilir. Ancak tanıdığın arkadaşların varsa sana şöyle ucuzundan bir bilgisayar ayarlayabilir.

Böyle yapayım o zaman bende hocam ne diyelim zaten 3 sene sonra mezunuz sonrasında bilgisayarlarla oyun konusunda işim kalmaz hepinize teşekkür ediyorum :(
 
Düşebilir kripto düşüyor gibi üstüne dolarda bir süre sabit kalırsa düşebilir azıcık. Yaza kadar ne olacağı belli olmaz o kesin.
 
Böyle yapayım o zaman bende hocam ne diyelim zaten 3 sene sonra mezunuz sonrasında bilgisayarlarla oyun konusunda işim kalmaz hepinize teşekkür ediyorum :(
Bilgisayarını daha kullanılabilir bir hale getirmek için modifyeli windowslar kurabilirsin. Önerdiğim windows olarak windows 10 ghost spectre var. Çok az ram tüketiyor. (boşta 1gb ayarlamalar ile 150 mb gördüm) Eski sistemler için mükemmel bir işletim sistemi diyebilirim. Kurulumu aynı windows gibi. İçindeki ghost toolbox sayesinde windows updateleri 2099 yılına kadar devre dışı bırakabiliyorsun. Sistemi bir de sen modifiye edebiliyorsun. İçinden google chrome, photoshop vs. de kurabiliyorsun. (evet sadece bir cmd üzerinden) Onun dışında bilgisayarını tamamen şöyle güzel bir temizlik yapıp temiz format ile işine bakabilirsin. Ayrıca işletim sistemini şöyle bi 120 gb ssd'ye veya 60 gb ssd'ye kurup dosyalarını içindeki 1tb harddiske atabilirsin. (yanlış bakmadı isem 1tb hard diskin var.) Bu şekilde bilgisayarın gayet hızlı ve kullanılabilir hale gelir. Çok uzun olduğu için özür dilerim. İstersen discord üzerinden konuşabiliriz.
 

Geri
Yukarı