Bilgisayar ile günde 12 saat aralıksız oyun oynamak bilgisayara zarar verir mi?

  • Konuyu başlatan ewig
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 10B
Bir şey olacağını sanmıyorum. PC'nin ömrü ne kadarki zaten sistem 5 yıl sonra istediğin verimi vermeyecek. Zorlarsan 10 yıl kullanırsın ama günde 12 saat kullandın diye zarar görme olasılığını düşük görüyorum. Şimdiki birleşenler çok daha kaliteli. Ben sistemi 6 yıldır kullanıyorum iş oyun sürekli açık kalıyor PC geceleri bile rendera bıraktığım oluyor ama bir sıkıntısı yok.

1 2 yılda bir tozunu toprağını macununu temizle yeter :D
Haftada 1 yapıyorum ya :) islemci soğutucusu degisecegim tetmal macununun kurumasını bekliyorum
 
Arkadaşlar, ben 12 saatlik zaman dilimi zarfında battlefield1/5,valorant,fifa gibi oyunlar oynuyorum aralıksız sizce bilgisayarıma zarar verirmi/ömrünü kısaltır mı?
(i5 9400F GTX 1660 Super OC 16 GB RAM)

Bilgisayar açısından: eğer normal bir bilgisayarın varsa ör: 4-6gb ram 8-10saate vardığınızda perfonmans düşer ve anakartınızda 5-8c° artış gösterir ama eğer
12-16gb ram'e sahip bir bilgisayara sahipseniz 24saat işlemciyi yük altında bırakırsanız bile 5-10c°artis yaşarsınız

Sağlık açısından: en fazla 2saatte bir kendin için en az 10dk mola vermelisin kalkıp hareket egzersiz yapmalısın yoksa kasların gevşer ve kan dolaşımı yavaşlar ve omurgada sıkıntılar yaşarsın geceleri zaten 7-12saat uyudugumuz için hareketsiz kalıyoruz birde sabahları 10-12 saat kalırsan kötü sonuçlar elde edersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı