Bilgisayar Kapanırken HDD Sürtüyor

Makaleler
3
Yer
Giresun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro 13" 2016 - Intel Core i5 2 Ghz + 8 GB LPDDR3 + Iris Graphics 540 + 256 GB SSD + macOS Monterey
Meslek
Basın Çalışanı
Bilgisayarımda SSD ve HDD kullanıyorum. Sistem SSD'de kurulu. Diğer disk WD Caviar Blue 1 TB. Bilgisayarı kapat dediğimde HDD kendini durdurmuyor ve güç birden kesildiğinde diskten sürtme sesi geliyor. Sistemi HDD'ye kurduğumda yine aynısı oluyor. Başka disk taktım, onlarda sorun yok. Bu HDD'yi başka bilgisayarda kullanıyorken böyle sorunu yoktu. BIOS'u sıfırladım, SATA ile ilgili tüm ayarları denedim fakat yine aynı. SATA portlarının hepsini denedim, olmadı. HD Tune'da bir sorun görünmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu normal bir durum disk kendini kapalı halde gelebilecek darbe veya düşmelere karşı korumaya alıyor ve okuyucu kafayı park ediyor.
Sesi kaydettim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Disk çok sıcak olmuyorsa bir sorun yok.
Disk boş zaten kullanımda değil. Bilgisayarı satışa çıkardım alacak kişiye sorun çıkarmasın diye düşündüm. Belki de normaldir bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı