Bilgisayar Kapanırken HDD Takılma Sesi

Bende 1 dakikaya ayarlı ama ne hikmetse neredeyse sürekli çalışıyor. Bir yerlerde HDD'yi kullanan bir şey var ama ben hala bulamadım.

Diskin özelliklerinde 'dizin haline getir' gibi bir özellik var. Bunun tikini kaldırmanız işe yarayabilir. Ayrıca ilginç bir şekilde Windows 10'a ilk geçtiğimde ben de 1 dakikaya ayarlamıştım ama işe yaramamıştı yani hiç kapanmıyordu. 5 dakika yapınca sorun çözüldü. Deneyebilirsiniz.

Bunu harici HDD için yapabiliyor muyuz?

Güç seçeneklerindeki bu ayarın başlığı sadece sadece sabit disk diyor. USB ile bağladığım hard diskim için özel bir ayar yapmadım ama o da birkaç dakika sonra uykuya geçiyor. Güç seçeneklerinde USB ayarlarında 'seçmeli askıya alma' gibi bir ayar var ve bu ayar etkin bende. Emin olmamakla birlikte USB ile bağlanan diskleri bu ayar kontrol ediyor olabilir.

Güç seçeneklerindeki bu ayarın başlığı sadece sadece sabit disk diyor. USB ile bağladığım hard diskim için özel bir ayar yapmadım ama o da birkaç dakika sonra uykuya geçiyor. Güç seçeneklerinde USB ayarlarında 'seçmeli askıya alma' gibi bir ayar var ve bu ayar etkin bende. Emin olmamakla birlikte USB ile bağlanan diskleri bu ayar kontrol ediyor olabilir.
Öyleyse iyiymiş. Bende harici HDD var onu takılı kullanmayı düşünüyorum ama sürekli çalışsın istemiyordum. İlgili bölümü inceleyeyim bakalım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı