Bilgisayar Kapanıyor ve Reset Atamıyor

sbrkya

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, foruma üye olmadan önce bir çok konudan yararlandım o kişilere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum fakat bu konu hakkında çözüme ulaşmış değilim. Bilgisayar kendini kapatıyor fakat reset atacakken daha doğrusu açılacakken takrar kapanıyor ya güç gelip gidiyor ya da bir donanım bu açılmayı engelliyor tam olarak emin olamıyorum.

Bıraktığımda zorlarsa açılma ihtimali %30 %40 ki açılmayınca da PSU'nun gücünü kesip en az 15 20 dakika bekliyorum yoksa açılmıyor. Zorlamaya bıraktığım sırada 3 - 5 kereden sonra "hırt veya zırt emin değilim :)" bir ses geliyor bunun CD Sürücüsü olduğunu düşünüyorum ama bundan da emin olamıyorum. Tüm bileşenleri söküp tekrar taktım fakat çözüm elde edemedim, macun yeniledim ve bunların yanı sıra işlemci fanı dışında 2 adet fan ile soğutmayı sağlıyorum. RAM'in slotunu değiştirdim bir çok kez içini temizledim kasanın fanlar ve PSU dahil buda çözüm olmadı. Statik elektrikten mi diyorum fakat yine emin olamıyorum.

Sorunun ne olduğu hakkında fikri olan veya daha önce başına gelipte çözüm bulmuş kişiler yardımcı olursam sevinirim.

Belki soranlar olur diye belirteyim dedim bu kapanma belli bir sırada olmuyor. Oyun oynarken, kopyalama işlemi yaparken ve internette gezinirken belki de boştayken bile.

+Güncel

Son cümlen de bunu ele veriyor. Boştayken kapanıyorsa hard disk diyeceğim. Oyun oynarken vs. Sanırım kafa vuruyor. Tam emin değilim ama bence hard disk.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Burada olmadığım süre zarfınca gerçekleşen durumları size anlatmak istiyorum. Bilgisayarı yakın olup yıllardır gidip geldiğimiz bir abimize götürüyoruz sağolsun hiçbir zaman yüzümüzü kara çıkarmıyor yine çıkarmadı fakat bu sefer gittiğimizde tek yaptığı şey "24 saat arka planda oyun açıkken bilgisayarı açık tutabilmek" şaşırtıcı geliyor olabilir evet evde 5 dakika durmayan kafasına göre 12-13 saat çalışan bilgisayar bunu nasıl yapmış bilemiyorum. :D Hiçbir donanım arızalı değil dedi ve en son evde ne değişebilirim diye düşündüm şu an 220V kablosunu tedarik etmiş bulunmaktayım ne olup ne biter bilemiyorum açıkçası..

Ekleme:

220V kablosunu değişmek bir şeyi değiştirmedi ve 5-6 saat beklemiş olmasına rağmen yine kendisini açmakta zorlandı sanırım güç kaynağı ve hdd donanım bilgim burada tıkandı artık. :) Siz ne düşünüyorsunuz ?

Başka bir PSU ile deneyin. Sorun devam ederse başka HDD veya SSD ile deneyin. Büyük ihtimalle PSU'dandır. Mesela benim biraderin PSU bazen kasayı ters çevirmeyince açılmıyor.

Öyle düşünüyorum ve işin garibi şu sıralar kapanış süresi yine azaldı. :D Ne zaman artar acaba.. :)

Aynı sorun benim bilgisayarımda da mevcut şuan. Çok garip bir durum. Her bileşeni değiştirdim bitek RAM ve HDD değiştiremedim. Sorun hala devam ediyor. Çözümü bulursam paylaşırım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı