Bilgisayar kasasını duvara monte etmek

Enes Özdoğru

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Çok araştırdım fakat bunu yapanı veya konusunu açanı bulamadım. Raf araştırdım ama içime sinen ayaklı sağlam bir şey de bulamadım, bilgisayar kasamı duvara monitörün 20 - 30 CM üstüne gelecek şekilde koymak istiyorum. Ama nasıl yapabilirim? Yardımınıza, fikirlerinize ihtiyacım var. Raf monte edip rafın üstüne koyup daha sonra kenarlardan sağlam iplerle sallansa dahi düşmeyecek şekilde ve görüntü bozmayacak şekilde yapabilirim. Ama kasayı taşıyacak sağlam raf bulamadım. Ne diyorsunuz?

Ekleme: Şu linkteki rafı alsam acaba kasayı taşır mı? Devrilmeyi sorun etmeyin, onu ben hallederim. Acaba taşır mı ondan korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taşımaz. En azından metal ayaklara ihtiyacın var.

@Asım Demir kasasını duvara monte etmişti. Ama onun kasası da özel tabi.
TT Core P3'te duvara sabitleme özelliği var, şasisi ona göre dizayn edilmiş ve aparatlara özel vida delikleri mevcut.

Çok araştırdım fakat bunu yapanı veya konusunu açanı bulamadım. Raf araştırdım ama içime sinen ayaklı sağlam bir şey de bulamadım, bilgisayar kasamı duvara monitörün 20 - 30 CM üstüne gelecek şekilde koymak istiyorum. Ama nasıl yapabilirim? Yardımınıza, fikirlerinize ihtiyacım var. Raf monte edip rafın üstüne koyup daha sonra kenarlardan sağlam iplerle sallansa dahi düşmeyecek şekilde ve görüntü bozmayacak şekilde yapabilirim. Ama kasayı taşıyacak sağlam raf bulamadım. Ne diyorsunuz?

Ekleme: Şu linkteki rafı alsam acaba kasayı taşır mı? Devrilmeyi sorun etmeyin, onu ben hallederim. Acaba taşır mı ondan korkuyorum.

Rafın taşıma kapasitesi 10 kg gözüküyor. Kasa 10 kg üstünde değilse taşıyacaktır fakat ince vida ve plastik dübel yerine çelik dübel ve kalın vida kullanılmalı.

Kasayı doğrudan monte etme şansınız muhtemelen yok klasik tip kasa ise. İç kısmından çelik güçlendirme yapılmalı ve delik açılmalı vs.

Evinizin duvarının sağlam olduğundan emin olun bazı evlerin duvarlarında kullanılan tuğlalar aşırı ince ve kalitesiz oluyor. Dubel vurmaya çalıştığınızda bile matkap sanki kağıt delermiş gibi oluyorsa söküp gelebilir eğer ağır bir sisteminiz varsa.

unutmuşum bu konuyu arkadaşlar böyle yaptım kasanın üstünde resimlerde görünmese de bir kanca duvara monte ettik 2 adet plastik kelepçeylede kasanın deliklerinden geçirdik yani deprem vs de devrilmez çok sağlam ve bence çok güzel oldu teşekkürler.Raflar zaten vardı sadece ortadaki raf ayaklarından aldık diğer rafada yaptım çünkü görüntü bozuluyordu.Yorumlarınızı bekliyorum ayrıca ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    47,5 KB · Görüntüleme: 565
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    132,9 KB · Görüntüleme: 794
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    132 KB · Görüntüleme: 602
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    99 KB · Görüntüleme: 515
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    125,1 KB · Görüntüleme: 895
  • 6.jpeg
    6.jpeg
    112 KB · Görüntüleme: 588
  • 7.jpeg
    7.jpeg
    107,2 KB · Görüntüleme: 514
  • 8.jpeg
    8.jpeg
    70,8 KB · Görüntüleme: 404
  • WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.25(1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.25(1).jpeg
    146,8 KB · Görüntüleme: 402
  • WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.25.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.25.jpeg
    155,3 KB · Görüntüleme: 439
  • WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.26.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.26.jpeg
    192,6 KB · Görüntüleme: 392
  • WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.27.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.27.jpeg
    89,7 KB · Görüntüleme: 335
  • WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.56.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-27 at 02.31.56.jpeg
    128,5 KB · Görüntüleme: 478
Unutmuşum bu konuyu arkadaşlar böyle yaptım kasanın üstünde resimlerde görünmese de bir kanca duvara monte ettik 2 adet plastik kelepçeylede kasanın deliklerinden geçirdik yani deprem vs de devrilmez çok sağlam ve bence çok güzel oldu teşekkürler. Raflar zaten vardı sadece ortadaki raf ayaklarından aldık diğer rafada yaptım çünkü görüntü bozuluyordu. Yorumlarınızı bekliyorum ayrıca ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok güzel olmuş kardeşim rafı ve ayağını aldığın linki atar mısın bana da?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı